Ν. Φίλης: Καταργούμε την έβδομη ώρα γιατί τα παιδιά είναι σαν... κοτόπουλα

Την εκτίμηση ότι δεν θα υπάρξει θέμα υπονόμευσης των εξετάσεων, εξέφρασε μια ακόμη φορά ο Υπουργός Παιδείας μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ. Ο κ. Φίλης τόνισε ότι “οι κινητοποιήσεις γίνονται όταν υπάρχουν προβλήματα” και υποστήριξε ότι σήμερα λαμβάνονται οι αποφάσεις ώστε τα σχολεία να λειτουργήσουν τον Σεπτέμβριο από την πρώτη μέρα, με βιβλία και καθηγητές, χωρίς προβλήματα.

Παράλληλα ο κ. Φίλης μίλησε για χιλιάδες προσλήψεις αναπληρωτών, “που είναι αναγκαίο να λειτουργήσουν τα σχολεία” και πρόσθεσε ότι “με την αδιοριστία που επιβλήθηκε από τις μνημονιακές κυβερνήσεις έχουν δημιουργηθεί κενά, και οι αναπληρωτές είναι εργαζόμενοι που καλύπτουν πάγιες και μόνιμες ανάγκες του ελληνικού δημοσίου”.

Ο κ. Φίλης σημείωσε  ότι σε όλα τα δημοτικά σχολεία θα εφαρμοστεί ένα αναμορφωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα και θα εισαχθούν μαθήματα που διδάσκονταν μόλις στο 1/3 των δημοτικών σχολείων μέχρι σήμερα, ενώ τόνισε ότι επιλογή της κυβέρνησης είναι ένα αναβαθμισμένο εξάωρο δημοτικό σχολείο με ξένες γλώσσες παντού, πληροφορική και άλλα μαθήματα λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν θέλουμε επτάωρο δημοτικό σχολείο, καθώς την έβδομη ώρα τα παιδιά είναι σαν κοτόπουλα».

Επιπλέον ανακοίνωσε ότι σε βάθος τριετίας θα διοριστούν μόνιμα στην εκπαίδευση 20.000 εκπαιδευτικοί και επανέλαβε ότι φέτος οι αναπληρωτές θα καλύψουν τα κενά από την πρώτη μέρα, “είναι στοίχημα αυτό και θα το κερδίσουμε”.

Σε ό,τι αφορά στο ολοήμερο σχολείο ο υπουργός Παιδείας υπεραμύνθηκε τις αλλαγές υποστηρίζοντας ότι “φέτος ιδρύεται το ενιαίο τύπου ολοήμερο δημοτικό σχολείο” και σε όλη την Ελλάδα, όλα τα παιδιά “θα έχουν ίσες εκπαιδευτικές ευκαιρίες”, κάνοντας λόγο για αναβάθμιση και επέκταση του ολοήμερου σχολείου.

Αναφερόμενος στα μαθήματα, έκανε λόγο για αναμόρφωση του προγράμματος και αλλαγή βιβλίων, ενώ μιλώντας για το μάθημα των θρησκευτικών τόνισε ότι δεν “εξαφανίζεται” αλλά προτείνεται αναμόρφωση όπως και σε όλα μαθήματα. “Η πολιτική που έχουμε, το μάθημα των θρησκευτικών να παραμείνει υποχρεωτικό, σεβόμενοι την ελευθερία της συνείδησης των πολιτών” κατέληξε ο κ. Φίλης.