Ο «κόφτης» δεν θα αξιοποιηθεί

«Ο δημοσιονομικός “κόφτης” είναι ένας μηχανισμός που δεν πρόκειται να αξιοποιηθεί», δήλωσε ο αναπληρωτής Υπουργός Άμυνας Δημήτρης Βίτσας σήμερα το πρωί στον ΣΚΑΪ και πρόσθεσε ότι «κάναμε μια προσπάθεια να μην υπάρχει σημαντική επιβάρυνση στους “πιο κάτω”».

Αναφερόμενος στην εξαίρεση των αμυντικών δαπανών από τη συμφωνία του Eurogroup για περικοπές, σημείωσε μεταξύ άλλων, ότι οι δαπάνες δεν είναι μόνο για οπλικά συστήματα και υπογράμμισε την ανάγκη αποπληρωμής και εκσυγχρονισμού παλαιότερων εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Σε ό,τι αφορά την αναδιοργάνωση των Ενόπλων Δυνάμεων ο κ. Βίτσας ανέφερε μεταξύ άλλων ότι στο υπουργείο «δεν εξετάζουμε αυτή τη στιγμή μείωση θητείας, δεν είναι αυτό το επίδικο» ενώ σχετικά με το ζήτημα των εγκαταστάσεων του μπιτς βόλεϊ σχολίασε ότι «πραγματικά χρειάζεται μια πολύ μεγαλύτερη συνεννόηση και συντονισμός πριν προχωρήσεις. Γιατί υπάρχει μια ανάγκη να βρεθούν μεγάλες αίθουσες, γιατί υπάρχουν δίκες που τραβάνε σε μάκρος…και δεν υπάρχει αίθουσα να γίνει η δίκη… Αυτή η ανάγκη δεν πρέπει να μας κάνει να προχωράμε, χωρίς να έχουμε την απαραίτητη συνεννόηση» και πρόσθεσε ότι «τώρα με συνεννόηση με την περιφέρεια Αττικής θα λύσουμε το ζήτημα πάρα πολύ εύκολα».

Αναφερόμενος στην προσφυγική κρίση, ο κ. Βίτσας σημείωσε ότι το ΥΕΘΑ έχει ιεράρχηση προβλημάτων. Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε, στην Ειδομένη έχουν αποχωρήσει 2.000 με 3.000 μετανάστες ενώ συμφώνησε με τις δηλώσεις του Γιάννη Μουζάλα ότι το επόμενο διάστημα η Ειδομένη θα εκκενωθεί. Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση αντιμετωπίζει το ζήτημα της διαχείριση της καθημερινότητας, με θέματα όπως αναθεώρηση των συμβάσεων με catering και σύναψης νέων συμβάσεων για να αντιμετωπιστούν οι ιδιαίτερες ανάγκες των μουσουλμάνων (κρέας χαλάλ).

Τέλος ο κ. Βίτσας επιτέθηκε με δριμύτητα στον Γιώργο Στασινό, λέγοντας πως «ο πρόεδρος του ΤΕΕ δεν έχει καταλάβει ότι έχει διαπράξει ποινικό αδίκημα, απειλή σε βουλευτές (σ.σ μηχανικούς επειδή ψήφισαν το φορολογικό και ασφαλιστικό ν/σ) δεν έχει ξαναγίνει στην Ελλάδα».