Έκτακτη συνάντηση Τσίπρα - Προβόπουλου στη Βουλή

Έκτακτη συνάντηση είχε ώρα στη Βουλή ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας με τον πρώην Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιώργο Προβόπουλο, μετά από αίτημα του πρώτου, στο οποίο ο δεύτερος ανταποκρίθηκε άμεσα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το θέμα της συζήτησης των δύο ανδρών είναι η εμπειρία του 2012, σε ό,τι αφορά τις εκροές κεφαλαίων και καταθέσεων, τα δεδομένα του τραπεζικού συστήματος σήμερα και το κατά πόσον είναι δυνατόν και υπό ποίες προϋποθέσεις να προκύψει «πιστωτικό γεγονός», λόγω της πολιτικής συγκυρίας.

Σημειώνεται ότι η πρόσκληση του κ. Τσίπρα και η συνάντηση με τον κ. Προβόπουλο έρχεται λιγότερο από ένα 24ωρο μετά την παρέμβαση του νυν Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας και πρώην υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος έκανε λόγο για «μείωση της ρευστότητας στην ελληνική οικονομία» λόγω της τρέχουσας κρίσης, την οποία χαρακτήρισε πολιτική αλλά και κάλεσε τους βουλευτές να «συνεκτιμήσουν αυτό το δεδομένο» στην απόφασή τους ως προς την ψήφο τους για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Οι δηλώσεις Στουρνάρα χαρακτηρίστηκαν από πολλούς αναλυτές πολιτική παρέμβαση που δεν αρμόζει στο θεσμικό του ρόλο, ιδιαίτερα επειδή εντείνει μια σειρά από φοβίες και απειλές που διατυπώνονται από διάφορα κέντρα ως προς την οικονομική πορεία της χώρας.

Έντονα αντέδρασε και ο ΣΥΡΙΖΑ στις δηλώσεις Στουρνάρα.