Στρατιώτες και απόλυτα ευθυγραμμισμένοι με το κόμμα, Σαμαράς-Καραμανλής-Μεϊμαράκης

Απόλυτα ευθυγραμμισμένοι με το κόμμα είναι οι πρώην Πρωθυπουργοί Αντ. Σαμαράς και Κ. Καραμανλής, αλλά και ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ Ευ. Μεϊμαράκης, δήλωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9 FM» ο βουλευτής της ΝΔ Σταύρος Καλαφάτης, σχολιάζοντας το γεγονός ότι στην ομιλία του αρχηγού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή για το ασφαλιστικό και το φορολογικό, απουσίαζαν δύο εξ’ αυτών.

«Ως απλούς στρατιώτες εκλαμβάνω εγώ την αποστολή των πρώην πρωθυπουργών και των πρώην προέδρων της ΝΔ» σημείωσε ο κ. Καλαφάτης και πρόσθεσε ότι «δεν βλέπω το παραμικρό από κανέναν που να προδιαθέτει κάποιου είδους καχυποψία και μέσα στον χώρο τη ΝΔ και στην κοινωνία».

Επιπλέον, ο κ. Καλαφάτης χαρακτήρισε κόλαφο για τις ασθενέστερες κοινωνικά ομάδες το ασφαλιστικό και φορολογικό νομοσχέδιο που ψηφίστηκε από τη Βουλή την Κυριακή και επισήμανε ότι τα σκληρά μέτρα που επιβάλλει η κυβέρνηση θα έχουν και συνέχεια με τις αυξήσεις στους έμμεσους φόρους και στον ΦΠΑ.

Ερωτηθείς για το εάν συμφωνεί με την ικανοποίηση που εκφράζει η κυβέρνηση σε ‘ό,τι αφορά τις χθεσινές αποφάσεις του Eurogroup, ο κ. Καλαφάτης υποστήριξε ότι «αποτελεί σύνηθες φαινόμενο να θριαμβολογεί η κυβέρνηση άσχετα αν διαψεύδεται από τα γεγονότα» και κατέληξε λέγοντας ότι «οι δεσμεύσεις τής κυβέρνησης ότι δεν θα θιγούν οι αδύναμες κοινωνικά ομάδες, ότι δεν θα επιβληθούν έμμεσοι φόροι, δεν θα γίνουν περικοπές μισθών και συντάξεων και ότι θα «κουρευτεί» το χρέος, παραμένουν υποσχέσεις».