Συνέχεια στο επεισόδιο με βουλευτές της Χρυσής Αυγής - Διεκόπη για μισή ώρα η συνεδρίαση

Συνέχεια στο λεκτικό επεισόδιο μεταξύ του Υπουργού  Περιβάλλοντος Πάνου Σκουρλέτη και του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής Χρήστου Παππά δόθηκε κατά τη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής για το ασφαλιστικό, με αποτέλεσμα ο Πρόεδρος της Βουλής Λαμπρούλης να ζητήσει από το Φρούραρχο να μπει στην αίθουσα της Ολομέλειας και να απομακρύνει τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γιάννη Λαγό.

Το επεισόδιο ξεκίνησε όταν, ο ισχυρισμός του Χρήστου Παππά ότι μόνον η Χρυσή Αυγή έχει “γνήσιους Έλληνες” αλλά και η αναφορά του ότι το κόμμα του είναι κατά της βίας, προκάλεσαν την αντίδραση του κ. Σκουρλέτη, ο οποίος μάλιστα κατήγγειλε νωρίτερα ότι ο κ. Παππάς είχε απειλήσει την οικογένειά του, ισχυρισμός που διέψευσε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής.

Στη συνέχεια, βουλευτές της Χρυσής Αυγής άρχισαν να φωνάζουν και να βρίζουν από τα έδρανα, ο Υπουργός με τον Υπουργό Περιβάλλοντος  κ. Σκουρλέτη να καταγγέλλει σε υψηλούς τόνους τις προκλήσεις, καλώντας τον Χρήστο Παππά να πάει να πουλήσει προστασία σε κανένα νυχτερινό μαγαζί.

«Δεν μπορούν οι υμνητές της δικτατορίας να εμφανίζονται με τον μανδύα της κοινωνικής ευαισθησίας» είπε ο κ. Σκουρλέτης με αποτέλεσμα να βγει εκτός εαυτού ο Χρήστος Παππάς και να εξαπολύσει μια δριμύτατη επίθεση με βαρύτατους χαρακτηρισμούς εναντίον του κ. Σκουρλέτη και της κυβέρνησης.

Στον διάλογο παρενέβησαν ο Γιάννης Λαγός και ο Ηλίας Παναγιώταρος φωνάζοντας πολλές φορές προς την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ «είσαι βλάκας», «ντροπή σου», «κολλητοί με τους τρομοκράτες έχετε γίνει» κ.α.

«Υποστηρίζετε τα κρεματόρια. Ενέχεστε σε δολοφονίες» είπε στον βουλευτή της Χρυσής Αυγής ο Υπουργός Περιβάλλοντος.

Η ένταση κορυφώθηκε όταν ο προεδρεύων της Βουλής κ. Λαμπρούλης ζήτησε από το Φρούραρχο να μπει στην αίθουσα της Ολομέλειας και να απομακρύνει τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γιάννη Λαγό, με αποτέλεσμα οι χρυσαυγίτες να αρχίσουν να ουρλιάζουν και να  βρίζουν κατά τη συνήθη τακτική τους.

Μάλιστα, όλοι οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής σχημάτισαν προστατευτικό τείχος γύρω από τον Λαγό προκειμένου να μην τον απομακρύνουν από την αίθουσα οι άνδρες ασφαλείας του κτιρίου. «Φωνάξτε τα ΜΑΤ να με βγάλουν» φώναζε ο Λαγός σε ένα ακόμη πρωτοφανές σκηνικό για τα κοινοβουλευτικά χρονικά.

Ένα λεπτό μετά την έναρξη του επεισοδίου η απευθείας μετάδοση της συνεδρίασης διεκόπη ενώ και η ίδια η συνεδρίαση διεκόπη για μισή ώρα.