Δεν είναι στα σχέδια μας οι εκλογές ή το δημοψήφισμα

Τέλος στα σενάρια πρόωρων εκλογών αλλά και στο ενδεχόμενο διενέργειας δημοψηφίσματος, έβαλε ο Υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης. Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα “Επένδυση”, ο κ. Φλαμπουράρης επεσήμανε πως “εκλογές ή δημοψήφισμα δεν είναι στα σχέδιά μας. Η διαπραγματευτική ομάδα και η κυβέρνηση στο σύνολό της εργάζεται ώστε να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση”.

Σε ό,τι αφορά τη συμφωνία με τους δανειστές και το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθεί ανασχηματισμός, ο κ. Φλαμπουράρης σημείωσε ότι “μόλις κλείσει η συμφωνία, θα δοθεί η δυνατότητα στην κυβέρνηση να προχωρήσει απερίσπαστη στην υλοποίηση του προγράμματός της. Ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης, όπως όλοι γνωρίζουν, είναι απόφαση που λαμβάνει μόνο ο Πρωθυπουργός”.

Αναφερόμενος στους νέους φόρους, άμεσους και έμμεσους, που θα επωμιστούν οι πολίτες, ο κ. Φλαμπουράρης υποστήριξε ότι “η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αναγκάστηκε να υπογράψει μια σκληρή συμφωνία, με ευνοϊκότερους όρους από όσους είχαν υπογράψει οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ” και πρόσθεσε ότι “το μαρτύριο του λαού μας τελειώνει με την αναδιάρθρωση του χρέους και το πέρασμα σε εποχές ανάπτυξης από τη σημερινή κυβέρνηση”.

Μάλιστα, ο Υπουργός Επικρατείας δε δίστασε να χαρακτηρίσει ως “αστεία” τα όσα συζητούνται για τα πρόσθετα μέτρα και ξεκαθάρισε ότι “η συνοχή της κυβέρνησης δεν δοκιμάζεται, παρότι πολλοί θα το ήθελαν, εντός κι εκτός χώρας”.

Ο κ. Φλαμπουράρης άφησε αιχμές κατά του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ κ. Πιτσιόρλα, τονίζοντας ότι “εφόσον έχουν διοριστεί από την κυβέρνηση, οφείλουν να κινούνται στο πλαίσιο των αποφάσεων των συλλογικών κυβερνητικών οργάνων, τα οποία ασκούν και τον σχετικό έλεγχο”.

Καταλήγοντας, ο Υπουργός Επικρατείας απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρξει κυβερνητική συνεργασία με άλλα κόμματα, ενώ κληθείς να σχολιάσει τη συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ παρατήρησε ότι η συμβολή τους στο κυβερνητικό έργο “είναι πολύ σημαντική και θα παραμείνει τέτοια μέχρι την ολοκλήρωση της κυβερνητικής θητείας μας”.