"Χαμός" με την ομολογία Παπαχριστόπουλου για τα WikiLeaks - Τα "γυρίζει" ο βουλευτής των ΑΝΕΛ

Τα πάνω – κάτω έφερε η δήλωση του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Θανάση Παπαχριστόπουλου, στη Βουλή για την πρόσφατη διαρροή των WiKiLeaks με τη στιχομυθία των εκπροσώπων του ΔΝΤ για τη Ελλάδα.

Ο βουλευτής στην τοποθέτησή του επί του Ασφαλιστικού νομοσχεδίου, παραδέχτηκε πως η ελληνική κυβέρνηση διέρρευσε τους διαλόγους των υψηλόβαθμων στελεχών του ΔΝΤ, Thomsen και Velculescu.

Συγκεκριμένα κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της επιτροπής Κοινωνικών υποθέσεων της Βουλής όπου συζητείται το ασφαλιστικό ο κ. Παπαχριστόπουλος είπε «Στη σελίδα 116 έχουμε ήδη δεσμευθεί γι’ αυτά που ζητάνε. Την ίδια στιγμή τα 3 σε ένα ΠΑΣΟΚ – ΠΟΤΑΜΙ – ΝΔ έχουνε μια λύσσα απίστευτη. Τι άλλο μπορούσε να κάνει η κυβέρνηση όταν έβγαλε στη φόρα το διάλογο Τόμσεν – Βαλκουλέσκου…Το παλεύει με νύχια και με δόντια το ΔΝΤ. Πώς θα το έκαιγε διαφορετικά».

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από λίγες εβδομάδες τα Wikileaks δημοσίευσαν διαλόγους των δύο στελεχών αναφορικά με την πορεία της ελληνικής διαπραγμάτευσης με το ΔΝΤ να αφήνει αιχμές πως η παρακολούθηση έγινε από τις ελληνικές αρχές.

Κατά την παρέμβασή του, ο αντιπρόεδρος της νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε ότι η δήλωση αυτή κάνει τον γύρο του κόσμου και ότι ελληνική κυβέρνηση θα βρεθεί σε δύσκολη θέση την Δευτέρα στο Eurogroup καθώς οι δανειστές θα μας αντιμετωπίζουν ως κυβέρνηση απατεώνων.

Συνεχίζοντας ο κ. Γεωργιάδης ζήτησε να συγκληθεί άμεσα η επιτροπή θεσμών και διαφάνειας και να έρθει στη Βουλή ο διοικητής της ΕΥΠ για να δώσει εξηγήσεις.

Σε απάντηση προς τον Άδωνι Γεωργιάδη, ο πρόεδρος της επιτροπής Μάκης Μπαλαούρας αρνήθηκε ότι είπε κάτι τέτοιο στην ομιλία του ο κ. Παπαχριστοπουλος και μάλιστα ως απόδειξη του έδωσε και τα πρακτικά να τα διαβάσει.

Την ίδια ώρα που έκανε αυτές τις δηλώσεις ο κύριος Γεωργιάδης, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Θανάσης Παπαχριστόπουλος έκανε διορθωτική δήλωση στις κάμερες λέγοντας πως εννοούσε με τη φράση «έβγαλε στη φόρα» την σκληρή επιστολή που έστειλε η κυβέρνηση στην Κριστίν Λαγκάρντ δημοσιοποιώντας το θέμα.

Μάλιστα ο κύριος Παπαχριστόπουλός επιτέθηκε και στους δημοσιογράφους λέγοντας ότι τον παρερμήνευσαν «όπως έκαναν και με τη δήλωση Παυλόπουλου για το θέμα του νομίσματος».

Λίγο αργότερα όταν οι δημοσιογράφοι του έβαλαν να ακούσει το βίντεο με τη σχετική δήλωση του από την επιτροπή ο κύριος Παπαχριστόπουλος απάντησε πως ήθελε να πει στην ομιλία του και για την επιστολή προς την κ. Λαγκάρντ αλλά τελικώς δεν το είπε και ότι αν θέλουν οι δημοσιογράφοι να τον καταδικάσουν γι’ αυτό μπορούν να το κάνουν.

Σε γραπτή του δήλωση για το θέμα, ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων αναφέρει:

«Πολύ φοβάμαι ότι η απελπισία και η θλίψη κάποιων ανθρώπων επειδή η αξιολόγηση τους τελειώνει, τους οδηγεί στην υπερβολή και στην παρερμηνεία των δηλώσεών μου. Από που και ως που το γεγονός ότι σήμερα στην ομιλία μου στη Βουλή επικρότησα την στάση της κυβέρνησης να “σηκώσει” το θέμα της συνομιλίας Τόμσεν Βελκουλέσκου, αποκωδικοποιείται ως παραδοχή υποκλοπής από την πλευρά της κυβέρνησης; Δηλώνω λοιπόν ξεκάθαρα σε αυτούς που καλοπροαίρετα παρανόησαν ότι την υποκλοπή την έχουν κάνει τα WikiLeaks, ότι είναι αδύνατον να την έχει κάνει η ΕΥΠ, και τους παραπέμπω σε προηγούμενες ομιλίες μου στη Βουλή όπου επανειλημμένως το έχω καταστήσει σαφές».

Νωρίτερα, κατά την κοινή συνεδρίαση των αρμοδίων επιτροπών, όπου γίνεται η κατ’ άρθρον συζήτηση για το ασφαλιστικό είχε προκληθεί ένταση, όταν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιάννης Βρούτσης χαρακτήρισε “εξαιρετικά σοβαρή” την τοποθέτηση του εισηγητή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, και υποστήριξε πως από αυτήν συνάγεται ότι, η ελληνική κυβέρνηση συνειδητά υπέκλεψε τη συνομιλία. Ζήτησε δε από τον παριστάμενο υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο, να διαψεύσει τη συγκεκριμένη δήλωση, «ώστε να μην υπάρξουν κίνδυνοι για την εθνική προσπάθεια». Η τοποθέτηση του κ. Βρούτση, προκάλεσε την αντίδραση του προεδρεύοντος Μάκη Μπαλαούρα που παρεμβαίνοντας είπε ότι «ουδέποτε ειπώθηκε κάτι τέτοιο».