Οι πολίτες κουράστηκαν να ακούν τη λέξη "διαπραγμάτευση"

Σφοδρή κριτική στους χειρισμούς της κυβέρνησης στο ζήτημα της διαπραγμάτευσης έκανε η ευρωβουλευτής της ΝΔ Ελίζα Βόζενμπεργκ η οποία σημείωσε πως εδώ και καιρό “η κυβέρνηση παίζει με το ζήτημα της διαπραγμάτευσης” ενώ συνέδεσε το βρετανικό δημοψήφισμα και τις εκλογές στην Ισπανία με τις εξελίξεις στην ελληνική οικονομία.

Μιλώντας σήμερα το πρωί στο ραδιοφωνικό σταθμό “Πρακτορείο 104,9 FM” η κ. Βόζενμπεργκ επεσήμανε πως στις Βρυξέλλες “επικρατεί αυτή τη στιγμή μια ανησυχία για το ελληνικό ζήτημα, καθώς η Ε.Ε. δεν θέλει να ανοίξει ακόμα ένα μέτωπο απέναντί της, με δεδομένο ότι καλείται να αντιμετωπίσει το Brexit, και τις επικείμενες εκλογές στην Ισπανία. Υπάρχει μια αναταραχή στο ευρωπαϊκό δεδομένο αυτό όμως δεν σημαίνει ότι η κυβέρνηση έχει κάνει σωστά τη δουλειά της γι αυτό η αντιπολίτευση τής ασκεί κριτική”.

Στη συνέντευξή της η ευρωβουλευτής της ΝΔ, επέκρινε την κυβέρνηση για το γεγονός ότι η αξιολόγηση έπρεπε να είχε κλείσει από τον περασμένο Νοέμβριο και σχολίασε με δεικτικό τρόπο ότι “το τοπίο δεν είναι ίδιο με το καλοκαίρι, έχει μια χροιά καλύτερη αλλά πάλι βρισκόμαστε στο να μιλάμε για τη διαπραγμάτευση που δεν τελειώνει, για στόχους οι οποίοι δεν επιτυγχάνονται, για ένα εναλλακτικό πρόγραμμα το οποίο η κυβέρνηση εξήγγειλε αλλά δεν το είδαμε πουθενά”.

Καταλήγοντας επικαλέστηκε τα δύο νομοσχέδια (σ.σ. φορολογικό και ασφαλιστικό) που αναμένεται να ψηφιστούν από τη Βουλή επισημαίνοντας ότι “θα είναι πολύ σκληρά για τους πολίτες”.