Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα-Γιουνκέρ για τη σύγκληση του Eurogroup

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, είχε χθες ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας. Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τους ο κ. Γιουνκέρ ανέφερε στον Έλληνα Πρωθυπουργό ότι θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια, με αντίστοιχο κύκλο επαφών, προκειμένου να συνεδριάσει σύντομα το Eurogroup.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΜΠΕ, ο κ. Γιουνκέρ, στη συνομιλία του με τον κ. Τσίπρα, εξέφρασε απόψεις αντίστοιχες με τη χθεσινή ηχηρή παρέμβασή του. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είχε χαρακτηρίσει παράλογη και μη δημοκρατική την απαίτηση του ΔΝΤ από την Ελλάδα να νομοθετήσει προληπτικά μέτρα, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι θα επιτύχει τους δημοσιονομικούς στόχους του 2018. Επιπλέον είχε δηλώσει ότι η απαίτηση για νομοθέτηση προληπτικών μέτρων «δεν θα γινόταν αποδεκτή σε καμία δημοκρατία στον κόσμο».

Ο κ. Τσίπρας έχει ανανεώσει για σήμερα το τηλεφωνικό του ραντεβού με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ. Στη χθεσινή επικοινωνία που είχαν οι κ.κ. Τσίπρας-Τουσκ, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ζήτησε από τον Έλληνα Πρωθυπουργό να περιμένει 24 ώρες πριν υποβάλει το αίτημα για σύγκληση της Συνόδου Κορυφής των κρατών-μελών της Ευρωζώνης, προκειμένου να ενεργήσει ο ίδιος στην κατεύθυνση σύγκλησης του Eurogroup.