Ευρωπαίος αξιωματούχος για την Ελλάδα: Έρχεται ένα πολύ θερμό καλοκαίρι...

Με τις διαπραγματεύσεις να μοιάζουν όλο και πιο δύσκολες για την Ελλάδα καθώς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν κάνει βήμα πίσω, Ευρωπαίοι αξιωματούχοι στέλνουν μάλλον αρνητικά μηνύματα σχετικά με την εξέλιξη των συνομιλιών μεταξύ δανειστών και οικονομικού επιτελείου.

«Αναμφίβολα οδεύουμε προς ένα ακόμη πολύ θερμό καλοκαίρι», εκτίμησε αξιωματούχος της ΕΕ μιλώντας στην Guardian προσθέτοντας ότι «βλέπουμε ξανά έναν ακόμη γύρο μικροπολιτικής».

Σχολιάζοντας το αίτημα του Αλέξη Τσίπρα για έκτακτη Σύνοδο Κορυφής και την άμεση απόρριψή του από τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, η βρετανική εφημερίδα αναφέρει ότι η μεσολάβηση του Ντόναλντ Τουσκ υπογραμμίζει τους φόβους ότι η διαδικασία που είχε σχεδιαστεί, έχει τώρα ξεφύγει.

Παράλληλα, ο Guardian σημειώνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «είναι βαθιά διχασμένος» και ότι οι βουλευτές του είναι αντιμέτωποι με τους θυμωμένους ψηφοφόρους, όπως και ότι «υπάρχουν σοβαρές ανησυχίες για το αν η κυβέρνηση, που έχει κοινοβουλευτική πλειοψηφία μόλις τριών βουλευτών, θα παραμείνει στην εξουσία και θα καταφέρει να περάσει τα μέτρα».