Μοσκοβισί: «Σημαντική η δουλειά» της Ελλάδας - «Κρίμα να βρεθεί αντιμέτωπη πάλι με Grexit»

Φειδωλός εμφανίστηκε στις δηλώσεις που έκανε μετά τη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά ο Επίτροπος Οικονομίας της ΕΕ, Πιερ Μοσκοβισί. Ο Μοσκοβισί είπε με νόημα ότι «θα είναι κρίμα η Ελλάδα να βρεθεί αντιμέτωπη και πάλι με Grexit» συμπληρώνοντας ότι έχει κάνει «σημαντική δουλειά» και ότι ο ελληνικός λαός «έχει υποστεί πολλές θυσίες».

Ο Μοσκοβισί απέφυγε ευγενικά ν’ απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά με την διαδικασία εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας και το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, λέγοντας ότι αυτά τα θέματα «δεν άπτονται της δουλειάς του». Εντούτοις, η αρχική του νύξη περί ενδεχόμενου επανεμφάνισης του κινδύνου να βγει η Ελλάδα από το ευρώ δεν αποκλείεται ν’ αποτελέσει και αυτό ένα νέο σημείο τριβής ανάμεσα στην κυβέρνηση και στην αξιωματική αντιπολίτευση, που καταγγέλλει ότι ευρωπαϊκοί θεσμοί και αξιωματούχοι δεν τηρούν αυστηρή ουδετερότητα ως όφειλαν και έχουν εμπλακεί άμεσα ή έμμεσα στις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα για να στηρίξουν την κυβέρνηση.

Ο Γάλλος Επίτροπος δήλωσε επίσης ότι στις επαφές που έχει σήμερα και αύριο στην Αθήνα θα συζητήσει «την επόμενη ημέρα της Ελλάδας, το κλείσιμο της αξιολόγησης αλλά και την προληπτική γραμμή πίστωσης».

Ο Μοσκοβισί θα δώσει συνέντευξη Τύπου πριν αναχωρήσει από την Αθήνα, την Τρίτη το απόγευμα.