Συνομιλίες Μέρκελ - Ομπάμα για το Προσφυγικό και την ελληνική οικονομία

Η Ελλάδα θα βρεθεί στο επίκεντρο των συνομιλιών μεταξύ της Γερμανίδας Καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ και του Προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα. Στο τραπέζι θα “πέσουν” τόσο η διαχείριση του προσφυγικού όσο και η κατάρτιση ενός βιώσιμου σχεδίου για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας.

Τα παραπάνω δήλωσε ο διευθυντής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας Τσαρλς Κάπτσαν, κατά την ενημέρωση των εκπροσώπων του Τύπου στον Λευκό Οίκο μέσω τηλεδιάσκεψης ενόψει του ταξιδιού του Προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα στη Σαουδική Αραβία, τη Βρετανία και τη Γερμανία.

Σχετικά με το προσφυγικό ο Κάπτσαν είπε χαρακτηριστικά ότι η χώρα μας «έχει επωμιστεί ένα υπέρμετρο μερίδιο του βάρους» και πρόσθεσε ότι οι ΗΠΑ πιστεύουν ότι «η καγκελάριος Μέρκελ επέδειξε τολμηρή ηγεσία στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης και ο Πρόεδρος θέλει να της παράσχει πολιτική στήριξη γι’ αυτό, και στη συνέχεια να συνεργαστεί μαζί της για να εξασφαλίσει ότι το νέο σύστημα που εφαρμόζεται σε συμφωνία με την Τουρκία είναι αποτελεσματικό».

Συνεχίζοντας ο κ. Κάπτσαν, τόνισε ότι «θα πρέπει να εξετάσουμε τη συνεργασία μας με την Ελλάδα, επειδή η Ελλάδα έχει επωμιστεί ένα υπέρμετρο μερίδιο του βάρους, και πρέπει να βοηθήσουμε την Ελλάδα με τη διαδικασία και τη φιλοξενία των προσφύγων που βρίσκονται εκεί, όπως και να επικεντρωθούμε στην κατάρτιση ενός βιώσιμου σχεδίου για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας».