"Ρουκέτα" Παπαγγελόπουλου στη Βουλή: "Μου λένε ότι η ιστορία Τσατάνη στήνεται από πρώην Υπουργό"

“Ρουκέτα” στο ήδη ταραγμένο πολιτικό σκηνικό έριξε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ο αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, αναφερόμενος σε πληροφορίες ότι η υπόθεση των καταγγελιών της εισαγγελέως Εφετών Γ. Τσατάνη εις βάρος του έχει στηθεί από πρώην Υπουργό.

Στην τοποθέτησή του ο κ. Παπαγγελόπουλος δήλωσε ότι “μου μεταφέρεται η πληροφορία ότι την ιστορία με τις καταγγελίες της κ. Τσατάνη εις βάρος μου την έχει φτιάξει πρώην Υπουργός, γιατί όταν υπήρξε η καταγγελία Τσατάνη είχε προηγηθεί  άλλη καταγγελία και έπρεπε να συσκοτιστούν τα πράγματα” και επέμεινε ότι δεν υπάρχει καμία παρέμβαση του στο έργο της Δικαιοσύνης και πως η κ. Τσατάνη πήγε “για άλλα πράγματα”.

Όπως ήταν αναμενόμενο η τοποθέτηση του κ. Παπαγγελόπουλου προκάλεσε αναστάτωση στην αίθουσα όπου συνεδρίαζε η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας με τον κ. Βορίδη, τον κ. Βενιζέλο και τον κ. Αθανασίου να ζητούν από τον κ. Παπαγγελόπουλο να αποκαλύψει ποιον εννοεί.

«Ήταν ιδιωτική συνομιλία την οποία δεν μπορώ να αποκαλύψω» ανέφερε και διευκρίνισε ότι αν ήταν επίσημη καταγγελία, θα είχε πάρει άλλο δρόμο. Την ίδια ώρα, ο Υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να βγει από το αρχείο ο φάκελος της υπόθεσης Βγενόπουλου εάν προκύψουν νέα στοιχεία.

Ένταση προκλήθηκε όταν η Όλγα Κεφαλογιάννη μίλησε για προσπάθεια καθυπόταξης των ΜΜΕ με αφορμή τις διαγραφές δημοσιογράφων από την ΕΣΗΕΑ. «Οι άνθρωποι που έκλεισαν την ΕΡΤ είναι πρόκληση να μιλούν για διαγραφές, ήμαρτον», αντέδρασε η Αννέτα Καββαδία από τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο Νίκος Παρασκευόπουλος  σχολίασε πως οι διώξεις των δημοσιογράφων δεν είναι θέμα που αφορά την κυβέρνηση, αλλά τις συνδικαλιστικές οργανώσεις που διατηρούν την αυτονομία τους.