"Η κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει αν έχει κάποιο σχέδιο για την μετανάστευση"

Το νησί της Χίου επισκέφθηκε ο επικεφαλή του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, όπου συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Μανώλη Βουρνό αλλά και με τον Λιμενάρχη Χρήστο Φραγκιά.

Σε δηλώσεις που έκανε στους δημοσιογράφους από τον καταυλισμό στην Σούδα που λειτουργεί υπό την αιγίδα του Δήμου και της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ, τόνισε ότι «Θα πρέπει η κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει και στους νησιώτες και σε όλους τους Έλληνες αν έχει κάποιο σχέδιο για την μετανάστευση και την προσφυγιά» προσθέτοντας ότι «η κοινωνία της Χίου έχει κάνει ό,τι μπορούσε. Από εδώ και πέρα οι υπουργοί πρέπει να λάβουν τις αποφάσεις τους».

Συνεχίζοντας, ο επικεφαλής του Ποταμιού, αναφέρθηκε στα τεράστια προβλήματα λειτουργίας του hot spot, καθώς -όπως είπε- μόνο «ένας άνθρωπος κάνει συνεντεύξεις σε 1.000 πρόσφυγες» που αιτούνται ασύλου, ενώ «υπάρχουν πάρα πολλά προβλήματα για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που ζουν στα κοντέινερς: δεν έχουν ζεστό νερό, δεν έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν ένα μπουκάλι γάλα».

Ο κ. Θεοδωράκης, συζήτησε τόσο με τους εκπροσώπους της Ύπατης Αρμοστείας και των Γιατρών Χωρίς Σύνορα που βοηθούν στον καταυλισμό, όσο και με τους ίδιους τους πρόσφυγες οι οποίοι σήμερα αγγίζουν τους 700.