Την επόμενη εβδομάδα η συζήτηση για το πόθεν έσχες του Αλ. Τσίπρα

Την επόμενη εβδομάδα θα συζητηθεί το πόθεν έσχες του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής μετά από αίτημα της Νέας Δημοκρατίας. Η επιτροπή συνεδρίασε χθες και ο Νικήτας Κακλαμάνης ζήτησε από τον πρόεδρό της, Γ. Βαρεμένος να έρθει προς συζήτηση το θέμα των αποκαλύψεων των Νέων Σαββατοκύριακου για τα πόθεν έσχες του πρωθυπουργού και το ζήτημα της τεχνικής εταιρείας της οποίας ήταν μέτοχος και το εάν δηλώθηκε η συμμετοχή του ή όχι.

Ο κ. Κακλαμάνης σημείωσε ότι θα πρέπει να κατατεθούν όλα τα πόθεν έσχες του κ. Τσίπρα στην επιτροπή, ώστε να διαπιστωθεί εάν υπάρχει πρόβλημα και πρόσθεσε ότι δεν αφορά το αίτημα αυτό τον πρωθυπουργό ως πρόσωπο αλλά τον πρωθυπουργό της χώρας ως θεσμό και γι’ αυτό η συγκεκριμένη επιτροπή θα πρέπει να δώσει μια ξεκάθαρη απάντηση προς τους πολίτες.

Σε ό,τι αφορά το θέμα του προέδρου του ΔΟΛ, Σταύρου Ψυχάρη και τα δικαιολογητικά που είχε ζητήσει η επιτροπή για τα πόθεν έσχες του, ζητήθηκε παράταση μιας εβδομάδας και η επιτροπή αποφάσισε να δοθεί.