Βολές κατά Τσίπρα από Financial Times: Είναι ανεύθυνος, θέλει να φύγει το ΔΝΤ

Με τίτλο ”Η Ελλάδα πρέπει να κρατήσει το ΔΝΤ στο τραπέζι”, οι Financial Times εξαπέλυσαν επίθεση κατά Τσίπρα, μετά τη διαρροή των Wikileaks.

Με τη δημοσίευση των συζητήσεων Τόμσεν- Βελκουλέσκου, η βρετανική εφημερίδα αναφέρει πως ”ο Αλέξης Τσίπρας, λανθασμένα κρίθηκε υπεύθυνος εταίρος από τους Ευρωπαίους πιστωτές”. ” Εύκολος στόχος για τον Αλέξη Τσίπρα”, όπως αναφέρει η εφημερίδα, ”ήταν το ΔΝΤ, τη δεδομένη χρονική στιγμή, προκειμένου να ‘βγει΄ από τη διαπραγματευτική διαδικασία”. Χαρακτηριστικά γράφουν, πως ”ο Έλληνας πρωθυπουργός, εκμεταλλεύτηκε την απομαγνητοφώνηση των διαβουλεύσεων με σκοπό να επιβάλει σκληρότερες πολιτικές λιτότητας”.

”Η Κριστίν Λαγκάρντ, κατηγόρησε ανοιχτά τον Αλέξη Τσίπρα πως προχώρησε στην υποκλοπή και μετέπειτα στη διαρροή των συνομιλιών” τονίζεται στο δημοσίευμα, ενώ σημειώνεται πως ”αν είναι αλήθεια ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει σκοπό να αποκλείσει το ΔΝΤ από τις συνομιλίες, τότε η τακτική της είναι σίγουρα ανεύθυνη. Όποια και αν είναι η πηγή της διαρροής, είναι βέβαιο ότι ο κύριος Τσίπρας θέλει το ΔΝΤ να φύγει”.

Το δημοσίευμα, αναφέρει πως ”ο Έλληνας Πρωθυπουργός, προβάλλει το πολιτικό συμφέρον έναντι του εθνικού”, ενώ δε διστάζουν να σχολιάσουν πως ο Αλέξης Τσίπρας, βρίσκεται υπό πίεση, έπειτα από τη δυναμική αντιπολίτευση του Κυριάκου Μητσοτάκη.