Στην υπόθεση των «Panama Papers» εμπλέκεται ο Σταύρος Παπασταύρου

Ελληνικό ενδιαφέρον αποκτούν οι αποκαλύψεις των “Panama Papers”, καθώς μεταξύ των 11,5 εκατ. εγγραφών βρίσκεται και το όνομα του Σταύρου Παπασταύρου, συμβούλου και στενού συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά.

Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις του ICIJ, οι οποίες έχουν προκαλέσει μείζον πολιτικό θέμα σ’ όλο τον κόσμο, ο κ. Παπασταύρου διατέλεσε από το 2004 έως το 2014, μέλος των διοικητικών συμβουλίων των off-shore εταιρειών Green Shamrock Foundation και Diman Foundation. Παράλληλα, από το 2006 και μετέπειτα, εμφανίζεται ως αναπληρωτής πρόεδρος της Aisios Foundation, στην οποία συμμετέχουν και οι Κωνσταντίνος Λαναράς και Σπύρος Μεταξάς.

Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα τoυ ICIJ, σε απάντησή του, ο κ. Παπασταύρου δήλωσε αρχικά, ότι «δεν θυμάται τις εταιρείες», ενώ στη συνέχεια ανασκεύασε μερικώς, παραδεχόμενος ότι «σύμφωνα με τα αρχεία του έχει υπηρετήσει ως μέλος των διοικητικών συμβουλίων της Green Shamrock Foundation , Diman και Aisios».

Όπως εξήγησε, το έκανε για δύο οικογενειακούς του φίλους, με τους οποίους τον συνδέει μακρόχρονη φιλία, ενώ διευκρίνισε ότι δεν έλαβε καμία αποζημίωση. Πρόσθεσε δε, ότι «δεν διέθετε δικαιώματα ιδιοκτησίας σ’ αυτές τις εταιρείες και έτσι, δεν ήταν υποχρεωμένος να τις δηλώσει στις φορολογικές αρχές».