"Προξενιό" από Σουλτς για κυβέρνηση συνεργασίας

Μια πιο αξιόπιστη κυβέρνηση για την Ελλάδα αναζητούν οι Ευρωπαίοι διακρίνοντας τις συμπληγάδες στις οποίες κατευθύνεται η κυβέρνηση, τόσο λόγω του προσφυγικού, όσο και λόγω των οικονομικών ζητημάτων που εκκρεμούν.

Δεν ήταν άλλωστε τυχαίο το ταξίδι αστραπή του Μάρτιν Σουλτς στη χώρα μας, ούτε οι άτυπες επαφές που είχε με τον πρωθυπουργό και δύο πολιτικούς αρχηγούς. Συγκεκριμένα, πρώτα συνάντησε τον Σταύρο Θεοδωράκη και ύστερα τη Φώφη Γεννηματά, για να ακολουθήσει τέλος ο Αλέξης Τσίπρας. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Βήμα της Κυριακής» υπάρχουν ψίθυροι ότι οι συναντήσεις αυτές έγιναν προκειμένου να μεταφερθούν μηνύματα στον πρωθυπουργό και να διευκρινιστεί εάν υπάρχει η διάθεση από τις δυο πλευρές για κυβερνητική συνεργασία.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, οι εκτιμήσεις των Ευρωπαίων αλλά και το κλίμα γενικότερα για τη χώρα μας κάθε άλλο παρά θετικό είναι. Για τη Γερμανία μάλιστα η Ελλάδα θεωρείται μεγαλύτερο πρόβλημα από το προσφυγικό, ενώ ο φόβος για ένα ενδεχόμενο Brexit κάνει ακόμα πιο δύσκολα τα πράγματα για την Ελλάδα.

Υπό αυτές τις συνθήκες τόσο η Καγκελαρία, όσο και οι Βρυξέλλες γενικότερα, επιθυμούν διακαώς μια πιο σταθερή κυβέρνηση χωρίς τον Πάνο Καμμένο και τους ΑΝΕΛ. Γι αυτό και ανέθεσε ρόλο γεφυροποιού στον Μάρτιν Σουλτς.

Το τι μέλλει γενέσθαι ουδείς γνωρίζει, καθώς τόσο η κα Γεννηματά, όσο και ο κ. Θεοδωράκης επαναλαμβάνουν ότι δεν πρόκειται να συνεργασθούν με την κυβέρνηση εάν δεν προκύψει εθνική ανάγκη.