Καταγγελίες Θεοδωράκη κατά της Κυβέρνησης - Σε ξενοδοχεία των ΑΝΕΛ οι πρόσφυγες

Σε σοβαρότατες καταγγελίες σε βάρος της Κυβέρνησης για εκμετάλλευση του Προσφυγικού, προχώρησε ο επικεφαλής του Ποταμιού από το βήμα της Βουλής.

Όπως είπε ο Σταύρος Θεοδωράκης, ξενοδοχεία που ανήκουν σε πολιτευτές των ΑΝΕΛ έχουν γεμίσει από πρόσφυγες ενώ εταιρεία από την Αργυρούπολη έλαβε 854.000 ευρώ προκειμένου να διαχειριστεί το hot spot της Χίου

«Πρόσφυγες στέλνονται κατά προτεραιότητα σε ξενοδοχεία κολλητών. Κολλητών της διακυβέρνησης εννοώ. Υπάρχουν καταγγελίες στην Αργολίδα και αλλού για ξενοδοχεία πολιτευτών των ΑΝΕΛ», τόνισε ο κ. Θεοδωράκης, προσθέτοντας ότι «Κάποιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τολμούν και ρωτούν τον κ. Καμμένο, γιατί επιλέχθηκαν για τη σίτιση των προσφύγων στα νησιά, εταιρείες από την Αθήνα και όχι από τα νησιά».

Σχετικά με το hot spot στην Χίο, ο Σταύρος Θεοδωράκης υποστήριξε πως «μια εταιρεία από την Αργυρούπολη πήρε 854.000 ευρώ. Τα 30 στρέμματα τα έδωσε ο δήμος» και συνέχισε «τα container του Hot Spot είναι δωρεά των Ελληνικών Πετρελαίων. Τις υπόλοιπες εργασίες τις έκαναν φαντάροι. Στρατιώτες σκούπιζαν το χώρο. Στρατιώτες κουβαλούσαν κρεβάτια. Κρεβάτια είναι παρμένα από τις μονάδες τους».

Απευθυνόμενος προς την κυβέρνηση αναρωτήθηκε αν έχουν συνειδητοποιήσει πως η προτεραιότητά είναι στους πρόσφυγες και όχι στους μετανάστες, τους οποίους λόγω ιδεολογίας τους ταυτίζουν με τους πρώτους.

Ακόμη, είπε πως «κυκλοφορούν μόνο στο Σύνταγμα και την Κουμουνδούρου και αγνοούν τι γίνεται στον Πειραιά, στη Χίο, στη Λέσβο. Θέλουν πιο αργές διαδικασίες επαναπροώθησης. Γιατί; Αν οι 14 μέρες γίνουν 114, η Τουρκία θα είναι πιο ασφαλής χώρα;».