Σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό στο Μαξίμου για το προσφυγικό

Κυβερνητική σύσκεψη υπό το Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα πραγματοποιείται αυτή την ώρα στο Μέγαρο Μαξίμου με τους συναρμόδιους Υπουργούς και συνεργάτες του σε ό,τι αφορά τον συντονισμό για το προσφυγικό.H κυβέρνηση βιάζεται να επικυρώσει την συμφωνία Ε.Ε.-Τουρκίας προκειμένου να αρχίσουν άμεσα οι επαναπροωθήσεις στην Τουρκία.

Η ψήφιση και η υλοποίηση της συμφωνίας επισφραγίζει ότι η Ελλάδα μετατρέπεται στο δεσμωτήριο της Ευρώπης και υλοποιεί την πολιτική των κλειστών συνόρων. Η εν λόγω κυβερνητική πρωτοβουλία προκαλεί κραδασμούς στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος και αυτό διαφάνηκε από την χθεσινή ανακοίνωση που εξέδωσαν οι 53 και οι αντιδράσεις που παρατηρούνται στην κοινοβουλευτική ομάδα στου ΣΥΡΙΖΑ την οποία ενημέρωσε χθες ο αναπληρωτής Υπουργός μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας.

Στις χθεσινές αντιδράσεις πρωτοστατούσε η κ. Βασιλική Κατριβάνου, ενώ από τους πρώτους που με αρθρογραφία είχε επισημάνει ότι η συμφωνία Ε.Ε.-Τουρκίας συνιστά παραβίαση των δικαιωμάτων των προσφύγων είναι η πρώην αρμόδια Υπουργός Τασία Χριστοδουλοπούλου. Ενδεικτικό των αντιδράσεων είναι ότι και στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ είχαν υπάρξει διαφωνίες με πρώτο τον Παναγιώτη Λάμπρου που είχαν αποτέλεσμα να μην υπάρξει ομόφωνη απόφαση κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του οργάνου αυτή την εβδομάδα.