Υπογραφές για διαφάνεια στην ΕΕ μαζεύει ο Γ. Βαρουφάκης

Καμπάνια για τον εκδημοκρατισμό της Ευρώπης ξεκινά ο πρώην Υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης και το κίνημά του DiEM25.

Με τίτλο «Διαφάνεια στην Ευρώπη Τώρα», στόχος της καμπάνιας είναι η συγκέντρωση υπογραφών για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων των Ευρωπαίων πολιτών.

Ο κ. Βαρουφάκης γνωστοποίησε την πρωτοβουλία του κινήματός του με ανάρτησή του στο Twitter, γράφοντας χαρακτηριστικά:” Γνώριζες ότι απαγορεύεται στους εκπροσώπους σου να σου πουν τι διαπραγματεύεται η ΕΕ εκ μέρους σου; Διαφάνεια Τώρα!”.

Tο προς υπογραφή κείμενο της καμπάνιας:

«Προς τους κκ. Donald Tusk (Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου), Jean-Claude Juncker (Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής), Jeroen Dijsselbloem (Πρόεδρο του Eurogroup, του Διοικητικού Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, ESM, & του Ecofin), Mario Draghi, (Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ECB), και την κα Cecilia Malmström (Επίτροπο Εμπορίου της ΕΕ)

Ως πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης απαιτούμε άμεσα:

Την ζωντανή αναμετάδοση (live-streaming) όλων των συνεδριάσεων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, του Ecofin, του Eurogroup, του ΔΣ του ESM, καθώς και την μετέπειτα δημοσίευση πλήρων πρακτικών όλων αυτών των συνεδριάσεων

Την δημοσίευση πρακτικών του ΔΣ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ECB) τρεις εβδομάδες μετά από κάθε συνεδρίασή του καθώς και την δημοσίευση των πλήρων πρακτικών εντός διετίας

Ολοκληρωμένο κατάλογο όλων των λομπιστών που δραστηριοποιούνται στις Βρυξέλλες καθώς και πλήρη κατάλογο των συναντήσεών τους με αξιωματούχους της ΕΕ, εκλεγμένους και μη

Ανάρτηση στο Διαδίκτυο όλων των εγγράφων που σχετίζονται με την διαπραγμάτευση μεταξύ ΕΕ και ΗΠΑ όσον αφορά την σύναψη Δια-ατλαντικής Εμπορικής Διεθνούς Εταιρικής Συνθήκης (Transatlantic Trade International Partnership Treaty)».