Αναβλήθηκε λόγω Βρυξελλών η συζήτηση στη Βουλή για την Δικαιοσύνη

Την αναβολή της συζήτησης σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών σχετικά με την Δικαιοσύνη, η οποία είχε προγραμματιστεί για σήμερα το απόγευμα στη Βουλή, ζήτησε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με επιστολή που απέστειλε στον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση.

Σύμφωνα με κυβερνητικές και κοινοβουλευτικές πηγές, ο Αλέξης Τσίπρας αποφάσισε την αναβολή της προγραμματισμένης για απόψε συζήτησης στη Βουλή, λόγω των τρομοκρατικών επιθέσεων στις Βρυξέλλες. Για την απόφασή του αυτή, αναφέρουν κυβερνητικοί αξιωματούχοι, ο κ. Τσίπρας ενημέρωσε τηλεφωνικά τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη. Η συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών αναμένεται να πραγματοποιηθεί την επόμενη Δευτέρα 28 Μαρτίου.

Την απόφαση να μην πραγματοποιηθεί απόψε η συζήτηση που προκάλεσε η κυβερνητική πλειοψηφία σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών ανακοινώθηκε από την κυβερνητική εκπρόσωπο Όλγα Γεροβασίλη κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

Μετά την απόφαση αναβολής της συζήτησης για την Δικαιοσύνη και την διαφθορά, οι προαναγγελθείσες -από κυβερνητικές πηγές- αποκαλύψεις θα πρέπει να περιμένουν. Μέχρι το πρωί της Τρίτης, από κυβερνητικά στελέχη διατυπωνόταν η διαβεβαίωση ότι θα δοθούν από τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα «στοιχεία και παραδείγματα από την κυβέρνηση για τις αμαρτωλές σχέσεις παλαιού πολιτικού συστήματος και επιχειρηματικών συμφερόντων», ενώ μιλούσαν και για αποκαλύψεις για «τις παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη» από τις προηγούμενες κυβερνήσεις με στόχο να κουκουλωθούν υποθέσεις διαφθοράς.