Κ. Λαπαβίτσας: και η επιστροφή στη δραχμή στα εναλλακτικά σχέδια που πρέπει να έχει ο ΣΥΡΙΖΑ

Όχι ένα αλλά τρία ή και τέσσερα εναλλακτικά σχέδια θα πρέπει να έχει ο ΣΥΡΙΖΑ από τη στιγμή που ως κυβέρνηση θα καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων υποστήριξε  ο γνωστός οικονομολόγος Κώστας Λαπαβίτσας.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά 90.1» o κ. Λαπαβίτσας εκτίμησε ότι μεταξύ των εναλλακτικών αυτών σχεδίων πρέπει να υπάρχει και «σχέδιο επιστροφής στη δραχμή» τονίζοντας ότι «καμία προοπτική και κανένα ενδεχόμενο δεν μπορεί να αποκλείεται από την κυβέρνηση για το θέμα άλλου νομίσματος».

Όπως είπε, ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση «θα πάει σε διαπραγματεύσεις και θα του προκύψουν σίγουρα προβλήματα. Ένα από τα πλάνα τα οποία πρέπει να εξετάζει, όπως το εξετάζουν και οι υπόλοιποι, είναι το τι θα κάνει αν μας μπει το μαχαίρι στο λαιμό». Όπως είπε το ζήτημα είναι «αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει την αυτοπεποίθηση να εφαρμόσει το πρόγραμμά του».  Συμπλήρωσε, δε, ότι «θα υπάρξουν πολύ σοβαρά ζητήματα και αυτό δεν μπορεί να τα αποκρύψει κανείς από τον ελληνικό λαό. Ο ελληνικός λαός πρέπει να βγει μπροστά, να πει τι χρειάζεται και να παλέψει γι’ αυτά».

Αναφερόμενος στην κυβέρνηση, ο Κώστας Λαπαβίτσας εκτίμησε ότι «έχει χάσει τα αυγά και τα πασχάλια». Κατά τον οικονομολόγο η αντίδραση των αγορών είναι «αναμενόμενη» και το βασικό θέμα θα έπρεπε να είναι όχι «το τι θα κάνουν οι αγορές» στις οποίες, όπως είπε, «στηρίζεται ο Αντώνης Σαμαράς» αλλά το «πώς θα βγει η χώρα από το τέλμα».