Στον καταυλισμό της Ειδομένης και ο Αβραμόπουλος

Την Ειδομένη επισκέπτεται σήμερα ο Ευρωπαίος εΕπίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρης Αβραμόπουλος, συνοδευόμενος από τον εκπρόσωπο Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτη Σχοινά. Ο κ. Αβραμόπουλος θα επιθεωρήσει τον καταυλισμό των προσφύγων και θα έχει επαφές με τοπικούς φορείς, για να ενημερωθεί από πρώτο χέρι για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή.

Στην Ειδομένη μεταβαίνει εκτάκτως και ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως έκανε γνωστό ο εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος. Ο κ. Κουμουτσάκος μάλιστα έκανε λόγο για γριφώδη δήλωση του εκπροσώπου του Συντονιστικού Οργάνου της κυβέρνησης για το προσφυγικό σχετικά με το αν η κυβέρνηση θα δεχθεί τους μετανάστες που πέρασαν στα Σκόπια πίσω ή όχι.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές στην Ειδομένη τις επόμενες ημέρες αναμένεται να εγκατασταθούν κλιμάκια διαφόρων υπουργείων (Υγείας, Προστασίας του Πολίτη, Μεταφορών, Μεταναστευτικής Πολιτικής κτλ). Κατά τη χθεσινή, έκτακτη σύκσεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μαξίμου υπό τον Πρωθυπουργό, με αφορμή την κίνηση των προσφύγων να περάσουν τα σύνορα, συζητήθηκε ξεχωριστά το θέμα της Ειδομένης.

Όπως αποφασίστηκε δεν θα σταλεί άλλη αστυνομική δύναμη ενώ θα καταβληθεί προσπάθεια τις επόμενες ημέρες για γίνει πιο έντονη η παρουσία του κράτους στην περιοχή με τα κλιμάκια των υπουργείων που θα εγκατασταθούν σε κοντέινερ, προκειμένου να αντιμετωπίζονται αμέσως όποια προβλήματα παρουσιάζονται.