«Θα υπάρχουν Τούρκοι παρατηρητές στα ελληνικά νησιά»

Την παρουσία Τούρκων παρατηρητών ώστε να επιταχύνεται η διαδικασία επαναπροπροώθησης των παράνομων μεταναστών εντός 48ωρου, προβλέπει το πρωτόκολλο που υπέγραψε ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη με τον Τούρκο ομόλογό του, όπως είπε ο ίδιος στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Ο Νίκος Τόσκας, πρόσθεσε ότι αυτοί δεν πρέπει να είναι κατ’ ανάγκην αστυνομικοί για να γίνει κάτι τέτοιο.
Επίσης, δήλωσε ότι εξακόσιοι τριάντα πρόσφυγες και μετανάστες μπήκαν το τελευταίο 24ωρο στα νησιά από τα Τουρκικά παράλια.

Με αφορμή τα δημοσιεύματα ότι η Ελλάδα εκκενώνει 5 νησιά από τους πρόσφυγες είπε ότι «προφανώς και θα φύγουν οι πρόσφυγες από τα νησιά και θα προωθηθούν στην ηπειρωτική χώρα».

Ο κ. Τόσκας ανέφερε επίσης ότι «το μεγάλο παιχνίδι που βρίσκεται σε εξέλιξη ενόψει της Συνόδου Κορυφής στις 17 και 18 Μαρτίου είναι η μετεγκατάσταση προσφύγων από την Ελλάδα σε χώρες της Ευρώπης και η επανεισδοχή παράνομων μεταναστών στην Τουρκία».

Τέλος, δήλωσε ότι ο ίδιος πιστεύει πως «θα μειωθούν οι ροές και πως δεν θα γίνουν κέντρα φιλοξενίας σε εθνικά ευαίσθητες περιοχές ούτε υπάρχει σχέδιο να λειτουργήσουν κέντρα μεταναστών στην Κρήτη».