"Δεν είναι μόνη η Ελλάδα"

“Η Ελλάδα δεν είναι μόνη αυτές τις δύσκολες ώρες”, τονίζει μέσω twitter o Ευρωπαίος Επίτροπος, αρμόδιος για την Ανθρωπιστική Βοήθεια και Διαχείριση Κρίσεων, Χρήστος Στυλιανίδης, ο οποίος συναντάται αυτήν την ώρα στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Στο ίδιο μήνυμά του για τη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, σημειώνει ότι η Κομισιόν είναι “αρωγός στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης”. Εξάλλου, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η Ε.Ε. ενέκρινε την άμεση εκταμίευση του ποσού των 100 εκατομμυρίων ευρώ για την ανθρωπιστική βοήθεια που θα σταλεί στη χώρα μας.

Ήδη κινείται η διαδικασία για την υλοποίηση της απόφασης να διατεθούν 700 εκατομμύρια ως ανθρωπιστική βοήθεια στα κράτη-μέλη που υφίστανται την προσφυγική πίεση και όπου επιβάλλεται η εξασφάλιση αξιοπρεπών συνθηκών διαβίωσης των προσφύγων.

Έως ότου εξασφαλιστεί και εκταμιευθεί το ποσό αυτό, με εντολή του Ευρωπαίου Επιτρόπου Δημήτρη Αβραμόπουλου μεταφέρθηκαν προσωρινά 100 εκατομμύρια από τον προϋπολογισμό του χαρτοφυλακίου του, στο χαρτοφυλάκιο του αρμοδίου Επιτρόπου για την Ανθρωπιστική Βοήθεια Χρ. Στυλιανίδη, έτσι ώστε να ενεργοποιηθεί άμεσα ο μηχανισμός.