Κυρ. Μητσοτάκης για εκλογή Προέδρου-μεταρρυθμίσεις: αν θέλουμε να παίζουμε στη Super league πρέπει να αναλάβουμε τις υποχρεώσεις μας...

Μήνυμα στους Ανεξάρτητους βουλευτές να σταθμίσουν πολύ καλά την κατάσταση και να αναλογιστούν τις συνέπειες της ψήφου του, καθώς από αυτούς εξαρτάται η εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας έστειλε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΣΚΑΪ, κάλεσε τους ανεξάρτητους βουλευτές να «υπακούσουν στον όρκο που έχουν δώσει στο Σύνταγμα» σημειώνοντας ότι το Σύνταγμα «δεν συνδέει την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας με την πρόθεση ενός κόμματος να προκαλέσει πρόωρες εκλογές».

Ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι ο κ. Δήμας θα είναι υποψήφιος μέχρι τέλους εκτιμώντας, ότι αφ’ ενός «δεν είναι δυνατόν να συζητάμε για αλλαγή υποψηφίου μεταξύ δεύτερης και τρίτης ψηφοφορίας» και αφ’ ετέρου δεν είναι σαφές σε τι θα εξυπηρετούσε μια τέτοια ενέργεια, καθώς υπάρχουν «βουλευτές οι οποίοι δεν εξαρτούν την ψήφο τους από το πρόσωπο, που προτείνεται ως υποψήφιος, καθώς λένε ξεκάθαρα ότι θέλω να χρησιμοποιήσω την προεδρική εκλογή για να ρίξω την κυβέρνηση. Άρα σε τι θα εξυπηρετούσε μια τέτοια κίνηση;».

Με αφορμή αυτό επέκρινε το ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος αν και δια στόματος των στελεχών του έχει εκφραστεί θετικά για το πρόσωπο του κ. Δήμα, επιμένει να μην τον ψηφίζει γιατί θέλει να ρίξει την κυβέρνηση. Επίσης, εκτίμησε ότι «η νευρική αντίδραση των αγορών, αλλά και του οικονομικού κόσμου συνδέονται απόλυτα με το ενδεχόμενο να κερδίσει ένα κόμμα που εκφράζει απόψεις οι οποίες είναι σαφώς αντίθετες στην έννοια της ελεύθερης αγοράς».

Ο κ. Μητσοτάκης κατέληξε εκτιμώντας ότι «η εκλογή του κ. Δήμα στη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας θα ισοδυναμεί με την επανεκκίνηση του μεταρρυθμιστικού έργου».

Και συμπλήρωσε ότι αν «θέλουμε να παίζουμε στη super league θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε τις υποχρεώσεις και να κάνουμε την κατάλληλη προετοιμασία που θα μας επιτρέπει να παίζουμε σε αυτό το επίπεδο. Αξίζει και πρέπει να παίζει στη Super league της Ευρώπης η Ελλάδα, και πιστεύω ότι υπάρχει η σιωπηλή πλειοψηφία που αυτό θέλει και το περιμένει».