Come Together

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών για το προσφυγικό στο Προεδρικό Μέγαρο, σε μια προσπάθεια να διαμορφωθεί μια κοινή γραμμή ενόψει της κρίσιμης Συνόδου Κορυφής Ευρωπαϊκής Ένωσης-Τουρκίας τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες.

Όπως διαβάσαμε, κατά την έναρξη της σύσκεψης ο Πρωθυπουργός παρέδωσε στους Πολιτικούς Αρχηγούς από έναν φάκελο, με στοιχεία για την κατάσταση όπως αυτή έχει διαμορφωθεί και τους τρόπους διαχείρισής της. Σύμφωνα με τα στοιχεία της κυβέρνησης, στην Ελλάδα βρίσκονται περίπου 32.000 πρόσφυγες και μετανάστες, εκ των οποίων 24.985 στην ηπειρωτική χώρα και 6.857 στα νησιά.

Στο μεταξύ, χθες παρουσιάστηκε σε συνέντευξη Τύπου το νέο συντονιστικό όργανο διαχείρισης της προσφυγικής κρίσης από τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα και τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Βίτσα.

Πρόκειται για ένα διυπουργικό όργανο, το οποίο είναι αρμόδιο για την αποτελεσματική διαχείριση τα κατάστασης και των προβλημάτων που θα προκύπτουν. “Μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα έχουμε δημιουργήσει άλλες 15.000 θέσεις σε κέντρα φιλοξενίας, ενώ θα είμαστε σε θέση να δημιουργούμε ανάλογο αριθμό θέσεων κάθε εβδομάδα”, δήλωσε μεταξύ άλλων ο Γιάννης Μουζάλας.