Η Ελλάδα δεν πρέπει να γίνει ένα νησί με εγκαταλελειμμένες ψυχές

Η Ελλάδα δεν πρέπει να γίνει ένα νησί με εγκαταλελειμμένες ψυχές και να έχουμε την ψευδαίσθηση ότι πήραμε κάποια οικονομικά ανταλλάγματα δήλωσε σήμερα στον ΣΚΑΪ ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

Σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο, η κυβέρνηση νόμισε ότι θα ξεφεύγαμε ως χώρα της προσοχής και δεν θα έλεγαν κάποιοι ότι δεν τηρούμε τις δεσμεύσεις μας στο μεταναστευτικό-προσφυγικό ενώ μέχρι τώρα πιστεύαμε ότι θα μπορούσαμε να είμαστε μια χώρα τράνζιτ και πρόσθεσε ότι η Γερμανία θέλει να κρατήσει τη συνοχή της Ε.Ε. και αυτό ευνοεί και εμάς.

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ άφησε να εννοηθεί ότι δεν περιμένει πολλά από την εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο προσφυγικό λέγοντας ότι κάτι αντίστοιχο είχε εφαρμόσει και η Ιταλία στο παρελθόν με την επιχείρηση Mare Nostrum η οποία δεν απέδωσε κάτι σημαντικό και επεσήμανε «ας μην γελιόμαστε, η εμπλοκή του ΝΑΤΟ είναι κοινές περιπολίες εκ του πλαγίου».

Για το Συμβούλιο Αρχηγών τόνισε πως θα είναι σημαντικό αν καταλήξουμε σε μια εθνική στρατηγική με την οποία θα κινηθούμε στην Ευρώπη, στο Συμβούλιο Ασφαλείας αλλά και στο ΝΑΤΟ αν χρειαστεί.