Μόνο ευρωπαϊκή μπορεί να είναι η λύση του προσφυγικού

Τους ελληνικούς στόχους και το διαπραγματευτικό πλαίσιο σε σχέση με τo προσφυγικό, εν όψει της συνάντησης που θα έχει στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ και της επικείμενης συνόδου κορυφής της Ε.Ε., έθεσε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με αναρτήσεις του στο Twitter.

“H απόφαση της Επιτροπής να ενισχύσει με 700 εκατ. ευρώ επιπλέον τις πολιτικές αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης θα ενισχύσει το σχέδιο έκτακτης ανάγκης της κυβέρνησης μας σημαντικά. Η λύση όμως του προβλήματος δεν μπορεί παρά να είναι Ευρωπαϊκή”, επισημαίνει ο Πρωθυπουργός.

“Όπως εξήγησα στο Γερμανικό κανάλι ZDF, χρειαζόμαστε μια συνολική λύση. Και την συνεργασία της Τουρκίας. Αυτά  θα διεκδικήσουμε στην επόμενη Σύνοδο Κορυφής, όπως θα εξηγήσω και στον Πρόεδρο Ντόναλντ Τούσκ”, σημείωσε σε άλλη του ανάρτηση ο Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε ότι “χρειάζεται να κινητοποιηθούμε όλοι στην Ε.Ε., ώστε να δοθεί αποτελεσματική απάντηση στην προσφυγική κρίση”.

Κρίσιμο ραντεβού Τσίπρα με Τουσκ

Στις 10:00 το πρωί θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ στο Μέγαρο Μαξίμου. Μετά το πέρας της συνάντησής τους θα πραγματοποιηθούν δηλώσεις προς τους εκπροσώπους των ΜΜΕ. Ο κ. Τουσκ βρίσκεται στην Αθήνα στο πλαίσιο της περιοδείας του για την προετοιμασία της Συνόδου Κορυφής Ε.Ε. – Τουρκίας για το προσφυγικό.

Ο κ. Τουσκ θα ταξιδέψει και στην Άγκυρα, όπου θα συναντηθεί με τον Τούρκο Πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου, ενώ την Παρασκευή θα έχει συνάντηση και με τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν. Τη Δευτέρα, μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής Ε.Ε. – Τουρκίας στις Βρυξέλλες, θα συγκληθεί και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.