Σε ρυθμό εκλογών ο ΣΥΡΙΖΑ – Ετοιμότητα για «έγκαιρες απαντήσεις στις απόπειρες τρομοκράτησης του λαού»

Σε εκλογικούς ρυθμούς λειτουργεί ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως προκύπτει από τη συνεδρίαση της Πολιτικής του Γραμματείας, το απόγευμα της Τετάρτης, όπου εξετάστηκαν οι πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις με αποκορύφωμα την επίσπευση της διαδικασίας εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας.

Κατά την πολύωρη συνεδρίαση ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας ζήτησε να υπάρχει πολιτική και οργανωτική ετοιμότητα, καθώς εκτίμησε ότι το πιθανότερο είναι ότι δεν πρόκειται η συγκεκριμένη βουλή να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Στην εισήγησή του, μεταξύ άλλων, ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι είναι θετική εξέλιξη η επίσπευση της διαδικασίας προεδρικής εκλογής και εξέφρασε την άποψη ότι είναι βέβαιο ότι θα ασκηθούν πιέσεις προς βουλευτές στο μεσοδιάστημα μεταξύ των ψηφοφοριών.

Κομματικά στελέχη σημείωναν ότι είναι πιθανό να δούμε εντελώς διαφορετικά αποτελέσματα στις δύο πρώτες ψηφοφορίες και άλλο αποτέλεσμα την τρίτη ψηφοφορία. Σε κάθε περίπτωση, η κυρίαρχη εντύπωση είναι ότι οι 180 ψήφοι, δεν θα συγκεντρωθούν.

Σύμφωνα, δε, με δημοσιογραφικές πληροφορίες ο κ. Τσίπρας ζήτησε να ξεκινήσει η προετοιμασία των πρώτων νομοθετικών πρωτοβουλιών στις οποίες θα προχωρήσει μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αμέσως μετά την ανάληψη της εξουσίας, στη βάση των εξαγγελιών που έγιναν από την έκθεση Θεσσαλονίκης.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησε ότι το διάστημα της παράτασης που δόθηκε στο ελληνικό πρόγραμμα από το Eurogroup δεν ήταν τυχαίο και συμπίπτει με τους χρόνους κατά τους οποίους «διευκολύνεται» το ξεκαθάρισμα του πολιτικού τοπίου στην Ελλάδα. Κατά τη γνώμη του η χώρα εισέρχεται σε μια εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο που έχει ως αποκορύφωμα την τελευταία ψηφοφορία για τον πρόεδρο της Δημοκρατίας στις 29 Δεκεμβρίου.

Προσέθεσε, δε, ότι θα ενταθούν οι πιέσεις από το εξωτερικό αλλά και στο εσωτερικό, στις οποίες περιλαμβάνεται και η επιχείρηση τρομοκράτησης των πολιτών όπως έχει γίνει και στο παρελθόν αλλά και η ανοιχτή στήριξη που θεσμοί και αξιωματούχοι της ΕΕ αλλά και άλλοι πιθανότατα θα σπεύσουν να παράσχουν προς την κυβέρνηση, αναφέροντας ως παράδειγμα τις πρόσφατες δηλώσεις της εκπροσώπου της Κομισιόν, αν και θα έπρεπε να τηρούν ουδέτερη στάση και ίσες αποστάσεις χωρίς να αναμιγνύονται στα εσωτερικά της πολιτικής σκηνής της Ελλάδας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κρίνει ως εξαιρετικά σημαντικό να απαντά με ετοιμότητα και έγκαιρα σε όλες αυτές τις προσπάθειες και γι’ αυτό το λόγο, κατά δημοσιογραφικές πληροφορίες, εξετάζεται το ενδεχόμενο να προχωρήσει στην σύσταση ενός οργάνου που θα απαντά σε κάθε πρόκληση που θα εκδηλώνεται από κοινοτικά όργανα και ξένες κυβερνήσεις, προκειμένου να μην επαναληφθεί το φαινόμενο της προεκλογικής εκστρατείας του 2012 που, σύμφωνα με κομματικά στελέχη, οι επιθέσεις κατά του ΣΥΡΙΖΑ έμειναν αναπάντητες.

Μεταξύ των σκέψεων που συζητήθηκαν ήταν να τεθεί η Πολιτική Γραμματεία σε διαρκή συνεδρίαση, ενώ ο ίδιος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει την περιοδεία ανά τη χώρα συμμετέχοντας στις περιφερειακές συνδιασκέψεις του κόμματος που βρίσκονται σε εξέλιξη.