Ίση κατανομή των προσφύγων σε όλη τη χώρα, αν δεν υπάρξει ευρωπαϊκή διαχείριση

Δεν απέκλεισε να σταλούν πλοία με πρόσφυγες και στη Θεσσαλονίκη, με σκοπό την ισομερή κατανομή του βάρους σε όλη τη χώρα, ο Υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Δρίτσας σήμερα το πρωί στον  ΣΚΑΪ, αν δεν υπάρξει ευρωπαϊκή λύση στη διαχείριση του προσφυγικού και αν η Ευρώπη δεν ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της, ο καλύτερος τρόπος είναι η ισοκατανομή των προσφύγων σε όλη την επικράτεια.

«Ήδη στέλνουμε ανθρώπους στην Καβάλα, που σηκώνει αρκετό βάρος» δήλωσε και διευκρίνισε ότι προς το παρόν, «η Θεσσαλονίκη δεν είναι στα πλάνα μας».

Επιβεβαίωσε ότι, έχει υπάρξει συνεννόηση με τις ναυτιλιακές εταιρείες, ώστε τρία πλοία που έχουν αράξει από την Παρασκευή σε Μυτιλήνη, Χίο και Σάμο, να φιλοξενήσουν κόσμο, αν χρειαστεί, υπογραμμίζοντας ότι κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει ακόμα αναγκαίο.

Σύμφωνα πάντως με στοιχεία που επικαλέστηκε ο Θοδωρής Δρίτσας, από τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου έφτασαν στον Πειραιά το Σάββατο 2.156 άνθρωποι, ενώ ακόμα 6.000 περιμένουν για να φύγουν. Τέλος, με εκτιμήσεις του ίδιου, η κατάσταση αυτήν τη στιγμή είναι διαχειρίσιμη.