Δεν υπάρχει λόγος για σύσκεψη πολιτικών αρχηγών

Αντίθετος με την πρόταση για σύγκληση σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, για το προσφυγικό, δηλώνει ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, καθώς όπως τονίζει, το ΚΚΕ δεν πιστεύει ότι μπορεί να προκύψει κάτι συγκεκριμένο και ουσιαστικό, ούτε θεωρεί ότι μπορεί να υπάρξει διαμόρφωση ενιαίας – «εθνικής» στρατηγικής, από τη στιγμή που υπάρχουν διαμετρικά αντίθετες απόψεις και προτάσεις.

«Ουσιαστικά η κυβέρνηση, όπως ανέφερε και ο πρωθυπουργός χθες στη Βουλή, αλλά και τα άλλα πολιτικά κόμματα, προτείνουν τη σύσκεψη ως διαπραγματευτικό ατού, για να ζητηθεί η πιστή εφαρμογή των πρόσφατων αποφάσεων της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Μα, το πρόβλημα το δημιουργούν ακριβώς αυτές οι αποφάσεις της ΕΕ και του ΝΑΤΟ», τονίζει ο κ. Κουτσούμπας.

Ο ίδιος εξηγεί γιατί «δεν χρειάζεται καν να συγκληθεί» η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, λέγοντας ότι η κυβέρνηση έχει υπόψη της όλες τις αναλυτικές θέσεις από όλα τα κόμματα και έτσι μια σύσκεψη πολιτικών αρχηγών, με το περιεχόμενο που δίνει η κυβέρνηση, αλλά και τα υπόλοιπα κόμματα, ούτε νόημα έχει, ούτε βοηθά στην επίλυση του προβλήματος.

«Θυμίζουμε ότι το ΚΚΕ, ήδη από τον Οκτώβρη, είχε καταγγείλει τις αποφάσεις της Ε.Ε. στο θέμα του προσφυγικού, με τις οποίες η κυβέρνηση είχε συμφωνήσει και οι οποίες μετατρέπουν την Ελλάδα σε χώρα εγκλωβισμού προσφύγων και μεταναστών. Τα αποτελέσματα τα βλέπουμε και τα ζούμε καθημερινά», σημειώνει ο κ. Κουτσούμπας.