"Δεν θα επιτρέψουμε να γίνει η Ελλάδα Λίβανος"

«Δεν θα επιτρέψουμε να γίνει η Ελλάδα Λίβανος» δήλωσε ο ο Αναπληρωτής Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας προσερχόμενος στην Σύνοδο υπουργών Εσωτερικών της Ε.Ε. για το προσφυγικό στις Βρυξέλλες.

Όπως χαρακτηριστικά υπογράμμισε, ένα από τα ερωτήματα που τίθενται είναι αν η Ευρώπη είναι ενωμένη ή όχι, ενώ διερωτήθηκε αν πέντε αστυνομικοί διευθυντές χωρών ανάμεσα στις οποίες είναι και χώρες εκτός Ε.Ε. μπορούν να αλλάξουν τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί από όλους τους αρχηγούς κρατών της Ε.Ε. Παράλληλα ξεκαθάρισε ότι «η Ελλάδα δεν θα δεχθεί μονομερείς ενέργειες. Μπορεί και η χώρα μας να προχωρήσει σε αντίστοιχες ενέργειες».

Ένα από τα σχέδια που θα συζητήσουν οι Υπουργοί Εσωτερικών στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με το βρετανικό δίκτυο BBC, θα είναι η πρόταση της Αυστρίας και των οκτώ Βαλκανικών χωρών να λαμβάνουν τα δαχτυλικά αποτυπώματα όλων όσων εισέρχονται και να στέλνουν πίσω οποιονδήποτε δεν έχει διαβατήριο ή έχει πλαστά στοιχεία. Οι χώρες αυτές έχουν επίσης προτείνει οι χώρες υποδοχής να αποδέχονται μόνο εκείνους τους πρόσφυγες που θεωρούν ότι χρήζουν προστασίας, αν είναι δηλαδή Σύροι ή Ιρακινοί.