"Τεντώνει το σχοινί" η Χρυσή Αυγή

Νέο επεισόδιο προκάλεσαν στη Βουλή οι χρυσαυγίτες βουλευτές, δύο ημέρες μετά την χυδαία επίθεση στην πολιτική και στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, που αποκάλεσαν “Φιλιππινέζες των προσφύγων”.

Ο χρυσαυγίτης βουλευτής Γιάννης Λαγός έκανε λόγο για προδοτική κυβέρνηση και επιτέθηκε εκ νέου στον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο, κατηγορώντας τον ότι παραχώρησε τα σύνορα της χώρας, με τον πρόεδρο της Βουλής να παρεμβαίνει και να ζητάει την αποχώρησή του από την αίθουσα.

“Ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης αυτή τη στιγμή και η κυβέρνηση η οποία τον υποστηρίζει είναι προδοτική. Έχει παραχωρήσει τα σύνορα της πατρίδας μας”, ανέφερε ο Λαγός.

“Λέτε πράγματα ανεπίτρεπτα για δεύτερη συνεχή ημέρα και τα λέτε επίτηδες για να προκληθεί επεισόδιο στην αίθουσα. Είναι ανεπίτρεπτη αυτή η φρασεολογία”, απάντησε ο κ. Βούτσης.

Ο χρυσαυγίτης βουλευτής συνέχισε λέγοντας πως εξέφρασε προσωπική του άποψη, κάτι που έχει δικαίωμα να κάνει, ωστόσο ο πρόεδρος της Βουλής τόνισε απευθυνόμενος στον Λαγό: “Η συμπεριφορά σας είναι κατάπτυστη πολιτικά, άλλες 30 φορές όσες το είπατε και το γνωρίζετε άριστα διότι το κάνετε επί τούτου. Παρακαλώ πολύ να αποχωρήσετε και να διαγραφούν από τα πρακτικά αυτές οι λέξεις περί προδοτών. Ντροπή”.

Εν τω μεταξύ, αποστομωτική απάντηση για τις κραυγές των χρυσαυγιτών περί προδοσίας έδωσε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης. Όπως έγινε γνωστό από το Γενικό Επιτελείο, ο κύριος Αποστολάκης τόνισε στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας, ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις αποτελούν πυλώνα του πολιτεύματος και κάθε επίθεση εναντίον τους, συνιστά επίθεση κατά της Δημοκρατίας.