Νέο βόλεμα ημετέρων με το «παράλληλο πρόγραμμα» βλέπει ο Γ. Βρούτσης

Επιχείρηση «βολέματος ημετέρων» στον ευαίσθητο χώρο της Υγείας μέσω του λεγόμενου παράλληλου προγράμματος, καταγγέλλει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιάννης Βρούτσης, κάνοντας λόγο για κομματικούς μηχανισμούς παραεξουσίας σε κάθε νοσοκομείο. Αφορμή για τις καταγγελίες της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποτελεί το άρθρο 61 του νομοσχεδίου «Μέτρα επιτάχυνσης του κυβερνητικού έργου κι άλλες διατάξεις», η συζήτηση του οποίου άρχισε από το πρωί στην Ολομέλεια της Βουλής, το οποίο προβλέπει τη θέσπιση ενός «καινοφανούς» κατά τη ΝΔ θεσμού στον τομέα της Υγείας με την ονομασία “Διαμεσολαβητές Υγείας” και “Συντονιστές Υπηρεσιών Υγείας”.

Συγκεκριμένα, με το άρθρο 61 θεσπίζονται, οι «Διαμεσολαβητές Υγείας (Δ.Υ.)» με αποστολή την αρωγή σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού για άρση των εμποδίων στην πρόσβασή τους σε υπηρεσίες υγείας του Δημοσίου Συστήματος. Κατά το ίδιο άρθρο ως “Διαμεσολαβητές” ορίζονται από τον Υπουργό Υγείας πρόσωπα εγνωσμένου κύρους και εμπειρίας που ανήκουν ή προέρχονται από την τοπική κοινωνία ή τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού”, διατύπωση η οποία έχει προκαλέσει την οργή της ΝΔ.

Με ανάρτησή του στο Τwitter ο κος Βρούτσης, κάνει λόγο για “Θεσμικό GREXIT στην Ύγεια”. “Απίστευτο! Υποκαθιστούν θεσμούς κ διοικήσεις με έμμισθους κομματικούς μηχανισμούς παραεξουσίας σε κάθε νοσοκομείο! Αντί για γιατρούς και νοσηλευτές διορίζουν έμμισθους μηχανισμούς ημετέρων σε όλα τα νοσοκομεία!”, έγραψε χαρακτηριστικά ο κ. Βρούτσης, παραθέτοντας το επίμαχο άρθρο.

Ενδιαφέρον προκαλεί και η έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους , η οποία επισημαίνει ότι από την επίμαχη ρύθμιση προκύπτει δαπάνη και επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού, η οποία ωστόσο δεν έχει υπολογιστεί από την κυβέρνηση.
«Ο ΣΥΡΙΖΑ χτίζει μια καθεστωτική πραγματικότητα στο κράτος και αυτό δεν πρόκειται να το δεχτούμε, θα είμαστε απέναντι» ξεκαθάρισε στο μεταξύ ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος.

Πηγή: skai