Τσίπρας: «Το νέο έτος θα φέρει τη λαϊκή κυριαρχία και ισχυρή εντολή διαπραγμάτευσης σε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ»

Επίσπευση του τερματισμού της καταστροφικής δράσης του μνημονίου χαρακτήρισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει άμεσα σε διαδικασία εκλογής προέδρου της Δημοκρατίας.

«Η απόφαση της κυβέρνησης για επίσπευση των διαδικασιών εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας ισοδυναμεί με επίσπευση των διαδικασιών για λαϊκή ετυμηγορία. Είναι μια θετική εξέλιξη, γιατί επιτέλους σήμερα, γνωρίζουμε την ημερομηνία – σταθμό, που θα τερματιστεί η καταστροφική δράση των μνημονίων» επισήμανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Έχουμε κάθε λόγο να ευχόμαστε: “Ευτυχές το νέο έτος”. Γιατί το νέο έτος θα φέρει τη λαϊκή κυριαρχία και ισχυρή εντολή διαπραγμάτευσης σε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ» υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας, στην πρώτη του δήλωση μετά την ανακοίνωση της κυβέρνησης για την εκκίνηση των διαδικασιών προεδρικής εκλογής, με την πρώτη ψηφοφορία να διενεργείται στις 17 Δεκεμβρίου.

Η δήλωση έγινε στο πλαίσιο ομιλίας του για τις πολιτικές εξελίξεις σε εκδήλωση – παρουσίαση με θέμα: ««Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τον τουρισμό» η οποία διοργανώνεται σήμερα στο Αμφιθέατρο «Ερμής» του ΕΒΕΑ από την Επιτροπή Ελέγχου Κοινοβουλευτικού Έργου για τον Τουρισμό και το Τμήμα Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ.