Υπέβαλλε παραίτηση ο Παναγιώτης Σγουρίδης

Την παραίτησή του έθεσε στη διάθεση του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ο Υφυπουργός Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, Παναγιώτης Σγουρίδης, για λόγους ευθιξίας.

Σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου, ο Πρωθυπουργός θα ασχοληθεί με το θέμα μόλις επιστρέψει από τη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες.

«Αν δεν τάξεις, δεν σε ψηφίζουν. Όταν σου μιλάει κάποιος ορθολογιστικά δεν είναι καλός», είχε αναφέρει νωρίτερα ο Π. Σγουρίδης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Maximum 93,6» της Αλεξανδρούπολης, τονίζοντας ότι «πρέπει να πούμε κάποια στιγμή την αλήθεια».

Σε ερώτηση για το αν ο Αλέξης Τσίπρας παραπλάνησε τους αγρότες, ο κ. Σγουρίδης απάντησε «όπως και ο προηγούμενος. Ζάππειο 1, Ζάππειο 2, Ζάππειο 3. Όπως “τα λεφτά υπάρχουν” του Παπανδρέου» ενώ σε ερώτηση για το «αν τους παραπλάνησε ο κ. Τσίπρας όπως ο κ. Σαμαράς», απάντησε «όπως ο κ. Παπανδρέου κλπ».

Σε σχόλιό του, το Ποτάμι ανέφερε ότι «Οι δηλώσεις του υφυπουργού Π. Σγουρίδη αποκαλύπτουν με τον πιο ωμό τρόπο ότι αυτό που ενδιαφέρει τους κυβερνητικούς είναι πώς θα κλέψουν την ψήφο», παραθέτοντας τον διάλογο μεταξύ του κ. Σγουρίδη και του δημοσιογράφου:

Υφυπουργός: «Αν δεν τάξεις, δε σε ψηφίζει. Όταν σου μιλάει κάποιος ορθολογιστικά, δεν είναι καλός. Αυτή είναι η αλήθεια».
Δημοσιογράφος : «Δηλαδή τους παραπλάνησε ο πρωθυπουργός;»
Υφυπουργός: «Όπως και ο προηγούμενος. Ζάππειο 1, Ζάππειο 2, Ζάππειο 3. Όπως το “λεφτά υπάρχουν”…».

«Δεν εννοούσα ότι ο Πρωθυπουργός παραπλάνησε τον ελληνικό λαό διότι σε καμία περίπτωση δεν είναι ούτε Παπανδρέου, ούτε Σαμαράς», τόνισε αργότερα σε διευκρινιστική του δήλωση ο Υφυπουργός Υποδομών, τονίζοντας ότι «το ηθικό πλεονέκτημα αυτής της κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού, όσο κι αν προσπαθούν κάποιοι να το πλήξουν, δεν θα τα καταφέρουν».

«Αν από μια ολόκληρη συνέντευξη 30 λεπτών με ένα πολύ ενδιαφέροντα διάλογο, κάποιοι βγάζουν συμπεράσματα και τίτλους που αφορούν στον Πρωθυπουργό της χώρας Αλέξη Τσίπρα, μάλλον αρέσκονται στο να απομονώνουν μια ατυχή λέξη και όχι την ουσία ολόκληρης της συνέντευξης», σημείωσε ο Υφυπουργός.