"Να ενισχυθεί άμεσα το σύστημα μετεγκατάστασης των προσφύγων"

Ικανοποιητικά σημάδια προόδου σημείωσε η Κομισιόν σχετικά με την υλοποίηση κέντρων υποδοχής για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα (hotspots) σύμφωνα με τις δηλώσεις του εκπροσώπου τύπου της, Μαργαρίτη Σχοινά, μετά και από επίσκεψη του επικεφαλής της Επιτροπής για τη στήριξη των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα, Μάρτιν Βερβέι, με τη συνοδεία του Υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ θα συναντηθεί με τον Αλέξη Τσίπρα στις 19:30 (ώρα Ελλάδας) στο κτήριο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, προκειμένου να εξεταστούν τα επόμενα βήματα.

Ο Πρόεδρος Γιουνκέρ θα έχει συνάντηση και με τον Τούρκο Πρωθυπουργό Αχμέντ Νταβούτογλου στις 10:15 το πρωί της Πέμπτης, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τη Σύνοδο Κορυφής.

Την ίδια ώρα, ο Επίτροπος υπεύθυνος για τη Μετανάστευση, Δημήτρης Αβραμόπουλος, έχει στείλει επιστολές στους υπουργούς Εσωτερικών όλων των κρατών-μελών της ΕΕ, με συγκεκριμένες προτάσεις για το ζήτημα της μετεγκατάστασης των προσφύγων.

Όπως είπε η εκπρόσωπος Τύπου για θέματα μετανάστευσης Νατάσα Μπερτό για τον Πρόεδρο Γιουνκέρ στην αυριανή Σύνοδο, θα επισημανθεί η ανάγκη να ενισχυθεί επειγόντως το σύστημα μετεγκατάστασης.