«Επιστημονική άποψη»...

«Επιστημονική άποψη» χαρακτήρισε ο Χριστόφορος Βερναρδάκης εμμένοντας, παρά τη σωρεία αντιδράσεων, στη δήλωσή του της Τρίτης ότι «η αυτονόμηση των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης συνιστά παθογένεια του πολιτικού και οικονομικού συστήματος στην Ελλάδα.»

«Εννοείται ότι επιμένω απολύτως. Είναι επιστημονική άποψη εκτός από πολιτική» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, όπως μεταδίδει ο skai.gr.

«Θα καλούσα όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης να αναφερθούν εκτεταμένα στην απάντησή μου» ανέφερε ο Χριστόφορος Βερναρδάλης. «Θα εγκαλέσω τα κόμματα που σχολίασαν και ψήφισαν τυποκτόνους νόμους στη δεκαετία του ‘80 και του ‘90» ανέφερε, ανατρέχοντας μερικές δεκαετίες πίσω.

Σύμφωνα δε με τον υπουργό «είναι παγκόσμια συζήτηση για το τι σημαίνει πια η υπερσυγκέντρωση, ο έλεγχος από συγκεκριμένα κανάλια συμφερόντων και το τι σημαίνει δημοκρατία στον έλεγχο των ΜΜΕ».

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ από την πλευρά του, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, τάχθηκε δε κατά της υπερσυγκέντρωσης της οικονομικής εξουσίας, στα μέσα ενημέρωσης, εξαιτίας της επιρροής που ασκούν, τη στιγμή που με το νόμο Παππά τα κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας μειώνονται από οχτώ σε τέσσερα.

«Ποιες είναι οι διαφορές μεταξύ Αριστεράς και δικτατορίας;» διερωτάται από την πλευρά της η Ένωση Κεντρώων σχολιάζοντας, σε σκληρή ανακοίνωσή της, τις δηλώσεις Σπίρτζη για έλεγχο του ραδιοφώνου και Γεροβασίλη για έλεγχο των διαδικτυακών μέσων.

«Τίθεται ζήτημα δημοκρατίας, πραγματικής λειτουργίας των ανεξάρτητων αρχών, και σε αυτό το πλαίσιο πρέπει να λειτουργήσει η κυβέρνηση» ανέφερε από την πλευρά του στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος.