Ψυχραιμία σύστησε στους αγρότες ο Παναγιώτης Κουρουμπλής

Ότι η κυβέρνηση είναι πρόθυμη να διαπραγματευτεί με τους θεσμούς για την καλύτερη συμφωνία σχετικά με την φορολογία ώστε να μην φτάσει στο 26%, δήλωσε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, μιλώντας στον Realfm 97,8 και στον Νίκο Στραβελάκη.

Ο Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης τόνισε ότι “με βάση τα περιθώρια που υπάρχουν, είμαστε διατεθειμένοι να διαπραγματευτούμε με τους θεσμούς και να εξασφαλίσουμε τις καλύτερες λύσεις”. Σχετικά με τους αγρότες, ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση ήταν από την πρώτη στιγμή ανοικτή σε έναν «γόνιμο και ειλικρινή διάλογο» θα πρέπει όμως να καταλάβουν ότι «δεν είμαστε μόνοι μας» καλώστας τους στη συνέχεια «να δουν την πραγματικότητα».

Αναφορικά με τις κινητοποιήσεις των αγροτών, ο κ. Κουρουμπλής δήλωσε ότι διαφωνεί με το κλείσιμο των συνόρων, ότι η κυβέρνηση βρίσκεται στην “ίδια όχθη” με τους αγρότες συστήνοντας να είναι ψύχραιμοι.

Τέλος, ο Υπουργός, αναφερόμενος στα νέα μέτρα που ζήτησε ο Πολ Τόμσεν, είπε ότι ο αναπληρωτής διευθυντής του Ευρωπαϊκού Τμήματος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, θα πρέπει να καταλάβει ότι «οι αντοχές της κοινωνίας έχουν και ένα όριο».