"Δεν είναι δικά μας τα μέτρα" (Βίντεο)

«Το μνημόνιο που ψηφίσαμε θα κριθεί από την ιστορία… Δεν υποσχεθήκαμε τίποτα. Ούτε ο Αποστόλου, ούτε ο Τσίπρας. Η κυβέρνηση θα κριθεί για αυτά που είπε στο τέλος της τετραετίας» τόνισε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ το πρωί της Κυριακής.

«Τα μέτρα δεν είναι πρόταση της κυβέρνησης, είναι αυτά που μας επιβλήθηκαν από το μνημόνιο. Δεν εξειδικεύσαμε τίποτα. Αν εξειδικεύαμε θα λέγατε “ζήτω”».

Παράλληλα, ο Υπουργός Εσωτερικών εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στον επικεφαλής του ευρωπαϊκού γραφείου του ΔΝΤ Πολ Τόμσεν, κάνοντας λόγο για «εκβιασμούς» με αφορμή άρθρο του στο οποίο γίνεται λόγος για την ανάγκη λήψης νέων σκληρών δημοσιονομικών μέτρων.

«Οι εκβιασμοί που επιχειρεί ο Τόμσεν δεν μπορούν να έχουν αποδοχή στην Ελλάδα. Έκοψε 11 φορές τις συντάξεις στην Ελλάδα. Άλλη είναι η συνταγή που πρέπει να χρησιμοποιηθεί. Τα μέτρα που επέβαλαν αυτοί οι κύριοι οδήγησαν τη χώρα σε ύφεση. Η κυβέρνηση δεν θα μπει σε αυτήν τη λογική» πρόσθεσε.

Σχετικά με το αγροτικό και τις κινητοποιήσεις των παραγωγών τόνισε πως «η κυβέρνηση είναι ανοιχτή στον διάλογο». “Θα χρησιμοποιήσουμε ως όπλο τις αγροτικές κινητοποιήσεις».