Θεοδωράκης: Η Κυβέρνηση στήνει τη δική της διαπλοκή

ον πρόεδρο της ΛΑΕ Παναγιώτη Λαφαζάνη επικαλέσθηκε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση. «Η καταρρέουσα κυβέρνηση για να στηριχτεί στήνει τη δική της διαπλοκή. Η κυβέρνηση παζαρεύει με τους καναλάρχες. Προσπαθεί να βάλει στη θέση των παλιών καναλαρχών νέους πιο συνεργάσιμους με το Μαξίμου. Υπογραφή Παναγιώτης Λαφαζάνης. Εκτός αν μου πείτε ότι ο Παναγιώτης είναι πια όργανο των ολιγαρχών», είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Ο κ. Θεοδωράκης χρησιμοποίησε και την περίφημη φράση του Γιώργου Παπανδρέου «λεφτά υπάρχουν» λέγοντας: «Λεφτά δεν υπάρχουν – ή για την ακρίβεια λεφτά υπάρχουν, αλλά είσαστε ανίκανοι να τα μαζέψετε».

«Δεν σας ενδιαφέρει να βάλετε τάξη στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο. Δεν σας ενδιαφέρει να υπάρχει πολυφωνία στην τηλεόραση. Δεν σας ενδιαφέρει η σύγκρουση με τη διαπλοκή. Σας ενδιαφέρει η σύγκρουση με τη διαπλοκή των άλλων», υποστήριξε και εκτίμησε πως «η μόνη σας έγνοια είναι να φτιάξετε άλλο ένα ελεγχόμενο καθεστώς. Όπως κάνετε παντού. Όπως κάνετε στο κράτος. Ζηλέψατε τη δόξα των προκατόχων σας. Αυτοί έκλεισαν την ΕΡΤ, εσείς ετοιμάζεστε για πρώτη φορά σε δυτική χώρα να ρίξετε μαύρο σε ιδιωτικούς σταθμούς».

Νωρίτερα, ότι ευνοεί τα παζάρια με τους καναλάρχες κατηγόρησε την κυβέρνηση ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, μιλώντας το βράδυ της Πέμπτης στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης επί της τροπολογίας για τους τηλεοπτικούς σταθμούς.

«Γιατί μόνο τέσσερα κανάλια;» διερωτήθηκε ο κ. Θεοδωράκης, για να προσθέσει ότι με τη σημερινή τεχνολογία, η χώρα μας έχει τη δυνατότητα να εκπέμψει 16 προγράμματα υψηλής ευκρίνειας, ενώ αντέκρουσε τα σχετικά συμπεράσματα της έκθεσης του Πανεπιστημίου της Φλωρεντίας, που επικαλείται η κυβέρνηση.

Ο ίδιος είπε ότι οι ρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση ευνοούν τα «παζάρια» με τους καναλάρχες, για να σχολιάσει, απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό: «Φτιάχνετε ένα δικό σας καθεστώς διαπλοκής». Τόνισε, δε, ότι το πραγματικό δίλημμα είναι «παλιά ή νέα διαπλοκή;», στην ουσία.

«Μοιράζετε τα λεφτά σε λιγότερους και κάνετε ισχυρότερους τους νέους καναλάρχες» είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού και υπογράμμισε ότι ο κίνδυνος, τόσο κατά την Ευρώπη όσο και κατά την ΕΣΗΕΑ, είναι η συγκέντρωση των καναλιών σε λίγα χέρια.

«Σας καλούμε να ακούσετε την Ευρώπη, να ακούσετε τους δημοσιογράφους» είπε, απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό, ενώ αναρωτήθηκε τι θα γίνει με τους εργαζομένους των τεσσάρων καναλιών που θα κλείσουν.

Πηγή: protothema.gr