Οι εκλογές θα είναι η τελευταία πράξη του δράματος

Αντίθετος στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών δήλωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, σε συνέντευξή του σήμερα το πρωί στο MEGA τονίζοντας με νόημα ότι “οι εκλογές δεν πρέπει να γίνουν και νομίζω το έχουν συνειδητοποιήσει όλοι ότι θα είναι μια τελευταία πράξη του δράματος. Πρέπει αυτή η κυβέρνηση να τα βγάλει πέρα μόνη της. Πρέπει να λύσει το θέμα των αγροτών, πρέπει να λύσει το θέμα των προσφύγων, πρέπει να λύσει το θέμα της οικονομίας και κυρίως πρέπει να λύσει την αίσθηση που υπάρχει στον κόσμο ότι δεν έχουμε κυβέρνηση. Αν δεν έχει καταρρεύσει η ίδια, έχει καταρρεύσει η ιστορία της. Δεν υπάρχει καμία συνοχή στην επιχειρηματολογία τους, σε αυτό που κάνουν, δεν μπορούν να πείσουν κανένα”.

Ο κ. Θεοδωράκης εκτίμησε ότι το ασφαλιστικό θα περάσει από τη Βουλή και σημείωσε ότι η κυβέρνηση “έχει 153 βουλευτές. Έχει μια άνετη κυβερνητική πλειοψηφία. Έχουν υπάρξει κυβερνήσεις με 151. Θα πρέπει να αποφασίσει μερικά πράγματα που υποσχέθηκε και στους εταίρους μας και τους Έλληνες”.

Κληθείς να σχολιάσει τη χθεσινή κατάρρευση του χρηματιστηρίου ο κ. Θεοδωράκης υποστήριξε ότι “όλο αυτό το κλίμα που δημιουργεί η πολιτική συμπεριφορά της κυβέρνησης, ότι δεν αποφασίζει μερικά πράγματα έχει διαλύσει ό,τι έχει απομείνει στην ελληνική οικονομία”.

Αναφερόμενος στις αγροτικές κινητοποιήσεις, ο επικεφαλής του Ποταμιού διέτεινε ότι οι αγρότες “σε πολλά έχουν δίκιο”, ωστόσο υπογράμμισε ότι “η σύγκρουση με τέτοιους όρους δεν οδηγεί πουθενά”. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι “η λογική κατεβαίνουμε στο Σύνταγμα για να μιλήσουμε με την κυβέρνηση δεν λύνει τα προβλήματα” και τόνισε την ανάγκη διαλόγου. Παράλληλα επεσήμανε ότι “η κυβέρνηση έπρεπε να έχει προλάβει τις κινητοποιήσεις. Οι ηγέτες δεν τρέχουν πίσω από τα γεγονότα. Προηγούνται των γεγονότων”.

Για “ανικανότητα” και “καθυστερήσεις” στη διαχείριση του προσφυγικού-μεταναστευτικού ζητήματος κατηγόρησε την κυβέρνηση ο Σταύρος Θεοδωράκης και παρατήρησε ότι με αυτές τις κινήσεις αναβαθμίστηκε ο ρόλος της Τουρκίας και ο ρόλος των Σκοπίων.

“Η ανικανότητα της κυβέρνησης και η καθυστέρηση αναβάθμισε και τον ρόλο της Τουρκίας και τον ρόλο των Σκοπίων και αυτό είναι ένα θέμα με τεράστιες εθνικές συνέπειες. Ο ακραίος ηγέτης των Σκοπίων έχει γίνει πλέον ισότιμος συνομιλητής στην Ευρώπη γιατί δεν μπόρεσαν να βρουν εδώ μια κυβέρνηση για να συνεννοηθούν” σημείωσε με νόημα ο κ. Θεοδωράκης.

Κληθείς να σχολιάσει τις αντιδράσεις για τη λειτουργία των κέντρων υποδοχής και καταγραφής μεταναστών, ο κ. Θεοδωράκης τόνισε ότι “ο κ. Καμμένος πέρυσι το καλοκαίρι έλεγε ότι δεν πρέπει να υπάρξει κανένα hot spot σε κανένα νησί” και πρόσθεσε ότι “όταν λοιπόν έχει διαπαιδαγωγήσει το λαό με αυτή την άποψη είναι σαφές ότι σήμερα δεν θα βρει τους κατοίκους στο πλευρό της”.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού προειδοποίησε ότι “η Ελλάδα γίνεται σιγά σιγά η φυλακή των μεταναστών και των προσφύγων” και τόνισε  ότι “δεν μπορείς να λύσεις τα προβλήματα με ωραίες κουβέντες. Πρέπει να πάρεις δυναμικές αποφάσεις”. Παράλληλα ζήτησε ότι όσοι δεν υποβάλουν αίτημα για άσυλο να επιστρέφουν μέσα σε 48 ώρες στην Τουρκία, ενώ υποστήριξε ότι πρέπει να πιέσουμε ώστε η Frontex να είναι αυτή που θα αναλάβει να επαναπροωθεί. Καταλήγοντας ο επικεφαλής του Ποταμιού πρότεινε ακόμη να υπάρξει ένα οικουμενικό πρόσωπο που θα χειριστεί το ζήτημα αυτό και θα συνεννοηθεί και με την τοπική αυτοδιοίκηση και με τα κόμματα και με όλους όσοι εμπλέκονται στην υπόθεση του μεταναστευτικού.