Δεν είμαστε χομπίστες εκλογών

Μέχρι σήμερα το βράδυ θα καταβάλλεται προσπάθεια ώστε να ανταποκριθούν θετικά οι αγρότες στην πρόσκληση για διάλογο στη Βουλή, ανέφερε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, εκφράζοντας την προσδοκία να πραγματοποιηθεί η προγραμματισμένη για αύριο συζήτηση στην επιτροπή Παραγωγής & Εμπορίου της Βουλής.

«Περιμένουμε να μείνουν ανοιχτοί οι δρόμοι δημοκρατικού διαλόγου με την παρουσία όλων των αντιπροσωπειών των αγροτών», ανέφερε ο Πρόεδρος της Βουλής, τονίζοντας πως «είναι δικό τους θέμα, συζητούν και ελπίζουμε να ανταποκριθούν θετικά».

Ο Νίκος Βούτσης  σε συνομιλία του με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες κλήθηκε να σχολιάσει τις πρόσφατες δηλώσεις του Πάνου Καμμένου περί προσφυγής στις κάλπες εάν δεν συμφωνήσουν οι δανειστές. «Δεν είμαστε χομπίστες εκλογών», επεσήμανε και τόνισε πως δεν έχει νόημα να συζητάμε κάτι τέτοιο, καθώς ο υπουργός Εθνικής Άμυνας δεν εξήγγειλε εκλογές.

«Είναι πολύ πρόσφατη η λαϊκή εντολή προς την κυβέρνηση, έχουμε μπροστά μας το μεγάλο στοίχημα για την πρώτη αξιολόγηση, ώστε να πάμε στο μεγαλύτερο στοίχημα για το χρέος», είπε και ζήτησε να μην υπάρχει αδημονία.

«Βρισκόμαστε σε μια σοβαρή φάση προώθησης του κυβερνητικού έργου και έχουμε φύγει από τη φάση της αμηχανίας», είπε ο Νίκος Βούτσης, κάνοντας επίσης, γνωστό πως στην αυριανή συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων θα γίνει μια ύστατη προσπάθεια συγκρότησης Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, η οποία εάν δεν ευοδωθεί θα αναληφθούν νομοθετικές πρωτοβουλίες.