Τα... τρακτέρ του ΠΑΜΕ στην Θεσσαλονίκη (upd)

Στους χώρους της ΔΕΘ, όπου λειτουργεί η AGROTICA, εισήλθαν οι διαδηλωτές του ΠΑΜΕ προκειμένου να εκφράσουν τη συμπαράσταση τους στους αγρότες και την αντίθεση τους στο σχέδιο της κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό.

Η είσοδος των διαδηλωτών στην AGROTICA έγινε ειρηνικά από την εμπορική πύλη της ΔΕΘ στην οδό Εγνατία. Οι διαδηλωτές φώναξαν συνθήματα, όπως “στα μπλόκα, στα μπλόκα της αγροτιάς, να σπάσει της κυβέρνησης ο τσαμπουκάς” και “αγρότη πολέμα σου πίνουνε το αίμα”.

Οι διοργανωτές διαμαρτυρήθηκαν ότι η AGROTICA δεν απευθύνεται στους αγρότες, αλλά στις αγροτικές επιχειρήσεις. Επισήμαναν το γεγονός ότι ματαιώθηκε η τελετή εγκαινίων της AGROTICA και η ομιλία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου, τονίζοντας πως “και να μιλούσε ο υπουργός τι θα μας έλεγε;”

Ύστερα από 15 λεπτά παραμονής στην AGROTICA οι διαδηλωτές αποχώρησαν και η κινητοποίηση του ΠΑΜΕ, στην οποία συμμετείχαν η ΠΑΣΥ, η ΠΑΣΕΒΕ, το ΜΑΣ και η ΟΓΕ, ολοκληρώθηκε.

Είχε προηγηθεί συλλαλητήριο αλληλεγγύης στον αγώνα των αγροτών στην «AGROTICA» από τις 11 το πρωί, στο Άγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη, με συμμετοχή πλήθους εργαζόμενων αυτοαπασχολούμενων, αγροτών, νέων και γυναικών της περιοχής.

Το συλλαλητήριο διοργανώθηκε από  το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΥ, η ΠΑΣΕΒΕ, το ΜΑΣ και η ΟΓΕ.

Λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι ξεκίνησε η πορεία των διαδηλωτών προς την έκθεση «Agrotica». Νωρίτερα είχε πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στο Άγαλμα Βενιζέλου, όπου χαιρέτισαν ο Γιώργος Τσαμπούκης, από τη Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ και ο Ρίζος Μαρούδας, εκ μέρους της ΠΑΣΥ.