Προς το τέλος της η εποχή του λαϊκισμού στην Ελλάδα

Η εποχή του λαϊκισμού στην Ελλάδα πλησιάζει στο τέλος της, ανέφερε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας το βράδυ της Παρασκευής σε εκδήλωση του Εconomist «The world in 2016-Gala Dinner» στην Αθήνα.

Όπως ανέφερε, η Ν.Δ. έχει την ευθύνη να καταρτίσει το συντομότερο δυνατό ένα σχέδιο το οποίο δεν θα αφορά απλώς το πρόγραμμα προσαρμογής, αλλά μεταρρυθμίσεις σε ευρύτερα πεδία.

Αναφερόμενος στην κυβέρνηση, σημειώνει το naftemporiki.gr, της καταλόγισε ότι δεν είναι μεταρρυθμιστική, αλλά υποχρεώθηκε να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις τις οποίες δεν πιστεύει.

Ο κ. Μητσοτάκης στάθηκε στην ανάγκη να δοθεί έμφαση στον περιορισμό των δαπανών αντί στην αύξηση των εσόδων, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι κάνει το αντίστροφο, αλλά και ότι «έχει κηρύξει πόλεμο στις ανεξάρτητες αρχές».

Σε ό,τι αφορά το μεταναστευτικό, ο πρόεδρος της Ν.Δ. επέρριψε στην κυβέρνηση ευθύνες για υποτίμηση του όλου ζητήματος, ενώ την κατηγόρησε ότι έστειλε τα λάθος μηνύματα. Έκανε δε λόγο για προβλήματα αξιοπιστίας στην Ευρώπη ως προς τη διαχείριση του μεταναστευτικού.

Τέλος, όπως υποστήριξε, δεν είναι δυνατόν το 2016 να μην υπάρχουν ιδιωτικά πανεπιστήμια στην Ελλάδα, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται ζήτημα ενότητας στη Ν.Δ.