Να λειτουργούν όσα κανάλια λειτουργούν και σήμερα

Να παραμείνουν σε λειτουργία όσα κανάλια λειτουργούν εδώ και πολλά χρόνια, ζήτησε κατά τη δευτερομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης. Ο κ. Λεβέντης πρότεινε στην κυβέρνηση αντί να δώσει λιγότερες άδειες να θεσπίσει αυστηρούς κανόνες σε ότι αφορά τον οικονομικό έλεγχο και τον πλουραλισμό, “αλλά να μην κλείσει η κυβέρνηση τα κανάλια”, όπως χαρακτηριστικά είπε.

Ζήτησε τέλος από την κυβέρνηση να διαψεύσει τις φήμες, σύμφωνα με τις οποίες πρόκειται να παραχωρηθεί τηλεοπτική άδεια σε Τούρκο επιχειρηματία. Παράλληλα προειδοποίησε την κυβέρνηση για έντονες αντιδράσεις αν κλείσει ιστορικά κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας: «Εκπροσωπώ την Θεσσαλονίκη παρότι επέλεξα την έδρα της Αθήνας. Σας προειδοποιώ: Αν κλείσετε κανάλια όπως το Μακεδονία, δεν θα ανεβαίνει βουλευτής σας μέχρι τη Λάρισα» είπε με έμφαση.

Για να καταλήξει: «Και το λέω εγώ που ήμουν θετικά διακείμενος έναντι του ΣΥΡΙΖΑ και ήμουν διατεθειμένος να δώσω και την ψήφο μου. Πού να δώσω την ψήφο μου; Στο κλείσιμο καναλιών; Στις ορδές μετακλητών; Στο να κάνετε ό,τι γουστάρετε στις διοικήσεις των νοσοκομείων; Αυτό είναι το ηθικό σας πλεονέκτημα;».