Στήριξη του Συμβουλίου της Ευρώπης για το προσφυγικό ζήτησε ο Ευ. Βενιζέλος

Τη στήριξη του Γενικό Γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρώπης κ. Γιάκλαντ προς την Ελλάδα για την αντιμετώπιση των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών ζήτησε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά τη διάρκεια συνάντησης στο Στρασβούργο.

Ο κ. Βενιζέλος, όπως σημειώνει το naftemporiki.gr, στάθηκε στην οργάνωση κέντρων ταυτοποίησης (hot spots) πριν την είσοδο των προσφύγων και μεταναστών σε ευρωπαϊκό έδαφος, ακόμη και πλωτών κέντρων, με σεβασμό πάντοτε στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και τη νομολογία του Δικαστηρίου του Στρασβούργου.

Ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε επίσης σε υπό εξέλιξη πρωτοβουλίες του κ. Γιάκλαντ σχετικά με την εστία του προβλήματος, που είναι ο πόλεμος στη Συρία και η έως τώρα αδυναμία επίτευξης πολιτικής λύσης. Ο κ. Γιάκλαντ έδειξε να έχει σαφή εικόνα της κατάστασης που υπάρχει στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο καθώς και του δυσανάλογου φορτίου που σηκώνει λόγω γεωγραφικής θέσης η Ελλάδα.

Στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε μετά από την υπογραφή από τον μόνιμο αντιπρόσωπο κ. Περράκη και τον κ. Γιάκλαντ της πράξης προσχώρησης της Ελλάδας στο Πρόσθετο πρωτόκολλο της σύμβαση του Συμβουλίου της Ευρώπης για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, μετείχαν μέλη της ελληνικής κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας.