Να αποδοθούν ποινικές ευθύνες για τη διάλυση των Ταμείων

Πρόταση να καθίσουν όλα τα κόμματα στο τραπέζι με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για το ασφαλιστικό κατέθεσε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και ο Υπουργός Άμυνας, ο οποίος ζήτησε να αποδοθούν ποινικές ευθύνες σε «εκείνους που διέλυσαν τα Ασφαλιστικά Ταμεία». Τόνισε δε ότι «δεν μπορεί να μείνουν ατιμώρητοι». «Περίμενα να ακούσω τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να υπερασπιστεί την πολιτική της Ν.Δ., αντ’ αυτού είχε άρωμα Σημίτη. Μας μίλησε για τον κ. Γιαννίτση» ανέφερε ο κ. Καμμένος.

«Καλώ όλα τα κόμματα όλους τους πολιτικούς αρχηγούς να αφήσουμε τις πολιτικές αντιπαραθέσεις. Να βρεθούμε στο τραπέζι του προέδρου της Δημοκρατίας και να καταθέσουμε τις προτάσεις μας, να συζητήσουμε και να βρούμε μία κοινή συνισταμένη. Αυτό που τουλάχιστον που περιμένει ο ελληνικός λαός από εμάς είναι σε αυτό το ασφαλιστικό να υπάρχει σύμπνοια και να μπορέσουμε να χτίσουμε με ασφάλεια το μέλλον των γενεών που έρχονται», είπε ο Πάνος Καμμένος, όπως σημειώνει το euro2day.gr.

«Ίσως είναι το μόνο ασφαλιστικό σύστημα στην Ευρώπη που στήθηκε χωρίς καμία αναλογιστική μελέτη. Η παθητική διαχείριση των αποθεματικών με την κατάθεση τους υποχρεωτικά στην τράπεζα της Ελλάδος, ο ορισμός του επιτοκίου από το κράτος και ο άτοκος δανεισμός τους στο κράτος οδήγησε σε πληθωριστικό δανεισμό», σημείωσε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και ζήτησε απόδοση ποινικών ευθυνών σε όσους διέλυσαν τα Ταμεία.

Επιπλέον πρότεινε να υπάρξει μία ειδική εισφορά ενίσχυσης του ασφαλιστικού, η οποία θα εφαρμοστεί στις τραπεζικές συναλλαγές και θα την πληρώσουν οι τράπεζες προκειμένου να μην υπάρξει υπέρμετρη επιβάρυνση στους αγρότες και τους ελεύθερους επαγγελματίες.

«Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ορισμένα πράγματα. Βεβαίως και οι πραγματικοί αγρότες πρέπει να μπορέσουν να έχουν ελαφρύνσεις. Αλλά δεν μπορεί να αφήσουμε τους μη επαγγελματίες αγρότες, τους εισοδηματίες και παράλληλα αγρότες να έχουν τα προνόμια των αγροτών αποστερώντας από τους πραγματικούς αγρότες αυτά που δικαιούνται. Και γι΄αυτό γίνεται μητρώο αγροτών. Τα σύκα σύκα και τη σκάφη σκάφη», υπογράμμισε ο Πάνος Καμμένος.